Tuesday, November 24, 2009

ujan oh! ujan

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:29 AM 0 sUare haLuss~
haLuuu....
setelahh lame menyepiii skang sy kembaliii...
bukann utkkk mengubatt sepii..
namunn hanyee mempersembahkan karyaa tentang bumiiii..,
yg manee sedang sebok kiniii ..
menurunkann rahmattt..
menghujanii seluruh alamm...

sekaliigus membuatkann sy bgn lewattt setiapp arii..
sejokkk...
mau dudokk dlmm simotttt..
hehehe


*identiti kak F tpakse dirahsiekan atas sebab2 keselamatan

Tuesday, September 15, 2009

sy diKaLe pukoL 1.42 pagi~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 1:43 AM 1 sUare haLuss~
sy...
sy dikale pukol 1.42 minit pagii..
sedang layan vidclip lagu2 lame kat soulfood...

sebetolnye sy baru baLek...
sy ngn kawan2 seumah baru balek melantak kat hot2..
kekunonnye mahuu makan semeja sbelom balek bhari raye dikampong...
wow.. kiutttnye kiteorg.. ngeee

make kami kuar umah seawal pukoL 12.30 pagii..
(awaL pulak tuuu.. ngeee)
dan bercadang mahu pegi makan tosey garing kat hot2..
namon telah siap2 bersedie menerime kenyataan jike hot2 kelihatan malap dan kelam dr kejauhan..
menandakan hot2 itu tutop kedai seperti selalu2...

jadi dr jaohh kami sudah memasang teropong,...
memerhati dgn teliti sambel jantong bdegop agak kencang dr biase..
takot2 kalo2 kedai kegemaran ituuu tutopp...
tp naseb bek lampu2 kalimantang yg disusun berturot2 ituu kelihatan bersinar2 dr jaohhh...
wow...
bukak2..
seronoknyee ..
make kami yg maseh dlm kete siap2 memikirkan santapan 'supper' kami malam ini...

wahahhaha...
make ngn banggenye kami pesan:-
karipap,tosey garing, roti puri, roti kosong, kari kambin, kari lembu dan kari ayam... tidak ketinggalan minuman berupe limau ais, milo ais ,teh o dan neslo ais...

kiteorg pon makan sambel borak2 pelbagai cerite..
dr cerite ari rayee, menu masakan tempe.. (euuwww.. tak suke tempee ) sehinggakan dok pasang telinge dgr org sbelah borak..
ngehehehhe...

selesai mkn..
kiteorg pesan pulak makanan tok sahor..
walopon sebetolnye sy tak perlu sahor pon esok..
ngeeee..
make kiteorg berlime menunjukkan persefahaman dan permaufakatan dengan memesan 5 bungkos nasik lemak ( 1 setiap seorg) utk makanan sahor nanti..

dan skang...
sy dok depan tivi bersame lappy..
dok menules entry dengan perot yg kenyang dan hati yg girang..
:D

memandangkan ini mlm terakhir sebelom sy balek berhari raye diumah...
make sy ingin mengucapkan selamat ari raye.. maaf zahir batin kepade semue kawan2.. dan sesape saje yg pernah melewati ke laman ini...
selamat makan ketupatt , rendang dan kueh rayeee..
selamat juge minom air sirapp..
dan selamat kumpol duwet rayeee.. (kalo korang maseh kelihatan mude remaje seperti sy.. ngeee)

sy off utk beberape ketike utk pulang bhari rayeee...
samat ari rayeee!!!!

p/s: sy nak kepek pagoda ngn kepek pisang

Thursday, September 10, 2009

wahaha.. klakar2 :P

CaTataN si pEnCataT : seLL at 9:46 PM 0 sUare haLuss~
"Bangge bersarong mangga"
wahahhahhaa
ape punye tagline daaa

Wednesday, September 9, 2009

sy seLL~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 1:10 AM 2 sUare haLuss~
sy seLL..
seLL yg name penoh die seLLinna tuuu...
seLL yg pkai kanceL JJV yg pernah excident tuuu...
dan juge org yg same yg slaLu je malas update bloG..
ngeeee... ^,^

tak sangke da nak masok 18 hari da posee...
sy yg jahat langsong tak wishh puase kat bloG niii..
sowiieee..
seperti biase alasaN taDE idea dan tade bende menarekk berlaku maseh juge mahuu digunekan..
(da memang betoLL pon..hehhe)

make ngn ituuu..
sy rase mungken da tak sempatt nak wish slamaT bpose pade sumeee..
make sy wish ari raye saje...
" selamat ari rayee sumeee... lg 12 ari nak ari rayeee.. jgn maen mercon... nanti raye kat spitaL"
hehehhe

sy sbenarnye baru balek jalan2 kat KT..
pegi carik baju rayeee mama sbb sume org da ade baju rayee..
maksodnye sume org punye baju raye sy da belikann..
tinggal mama punye je belom..
make sy pg carik baju raye mama..

hasilnye tak bape nak seronokk..
tak secantekk diharapkann..
tp okeyy kot..
hehhehe...

dan skg..
di depan tivi sy dudok..
sambel tgk tivi..
tgk sehati berdansa..
sy menules entry ini..
sambeL urot kaki..
sakett kaki siappp..
jalan beriye2..
ngeee...
tp sy suke jalann..
biarlaaaa...

esookk2 nak jalan lggg...
lg dan lggg...
sambeL2 abeskan duwett..
bile laa duwet nak masok niii???
haihhh...

skang sy maseh tgk tivi..
ngn environment yg panasss..
nak ujan kerr??
tibe2 rase nak makan eskimm...
ade sape2 nak blanje eskim mcD????
eskim mcD sundae yg ade melt choc yg masen ituuu????

Tuesday, August 11, 2009

kene Tipuu???

CaTataN si pEnCataT : seLL at 9:28 PM 5 sUare haLuss~
Rituu sy balek umahh..
utk beberape hari sbb ade event penting...

so sy dok umah 3,4 ari dengan hepi..
lame tak jupe mama, papa ngn abang...
n also si Puteh, kuceng kesayangan mama ituu..
(sebetolnye name die sayang.. tp i tak lalu nak pggeL sayang..jadik panggeL Puteh saje)
banyak kali gak kene mara ngn mama..
mama kate.."name die sayang laaa.. panggeL die sayang"
euuwwww..
don want...
tp die kiutt ...
bake kuceng siam memang la kiutt..
siap tido dlm sangkar lg..
ngade2..
nyampah...
tp suke die gakk..
comeyyy.. hehehhe :D

n balek2 umah je da ade da rase2 saket tekak..
tp malas nak layan...
(pdhaL sgt bahaye okeyyy.. H1N1 yg mengancam ituu.. hish)
tp lantak laaa..
i bukan salu balek..
takan sume tak leh makan..
cesss...

sbb saye senang demam..
dan senang berjangkit demam ngn org..
jadik bile nak demam sy akan jadik org yg paleng jage makan..
paleng rajen makan ubat dan paleng rajen minom air..
(sy ialah manusie yg pelikk.. sy tak suke minom air.. sume air pon tak sukeee...)

mmm jadik bile sy rase nak demam tuu..
im just ignore wat i felt..
malass nak layan..
sy ngn hepii minom2 air sejokk...
makan eskim yg mama baru beli dlm esbok..
(satu petang tu mama kate " adek.. mama ade beli eskim baru tauu".. sy kate "alaaa.. nina da mkn"... hehehehhe.. tak sempat mama wat surprise i da tauu..hahah)
pas2 plak balek jemaah kat masjid papa balek bawakkan buah mate kucing..
wow..
i memang suke mate kucing..

bile dapat buah tuu..
i akan petik sume buah die dari batang..
masokkan dalam bakol dan cucii bersih2..
(sbb papa slalu kate org kedai tu akan sembor amende ntah kat buah tuu so it looks freshh.. bende tu bole wat saket tekak kate papa)
so saye cuci and kekunonnye abes la sume bahan2 yg mungken beracon tersebot dibawe aros air paipp..
padahaL im in deniaL...
bende tuu ade je kat situuu..
sbb tu slalunye org akan saket tekak bile mkn buah mate kucing ...
perasan takk???

dan tak cukop ngn ituu..
saye masokkan pule sebakoL buah mate kucing tersebot ke dalam esbok..
make bersesak2 laaa bakol berisi buah tersebot dengan sayor2an laen berupe tomato, taugeh, sawi, kobis, kacang panjang..
mm bile da sejok baru i makan...
wow.. sedaPPnyee...
ngeeee

dan tekak sy maken sakett..
tp okeyy lagi ni..
okeyy.. kate saye..
make sy bawak pulak tekak yg saket siket2 itu pg jalan2 ngn Fiz..
kite pg jusco jalan2..
tgk2 baju..
kasot..
make i beli 1 sanDaL..
1 T-shirt ...
n 1 cardi..
hehehehe..
kemudian i tambahkan pulak dengan mkn KFC sebagai lunch...
make tekak i yg saket sikit2 itu dipakse makan goreng2an dan air gas pepsi yg memang tidak baekk utk tekak yg sakett..
ish3..
cian tekak i...

esoknye sy okeyy lg..
maseh bole tolong mama masak2 diumah..
cume malam itu sy sudaa rasse yg sy sebenarnye bakal demam..
n kebetulan mama memang demam..
jadi mungken sy jangkit ngn mama..
huwaaaaa....
tak bmayeee...
tp sy malas pg klinik..
dibuatnye dr soh quarantine kat umahh..
cemane pulak sy nak balek kampus wat keje...
ish3
tak lehhh..
jadik sy tak pg klinik..

Balek naek bas mlm tu wat sy rase lagi terokk..
dok dlm ekon spjg malam...
n sy tak larat turon...
sy tak turon langsong sampailaa kat KT...

n sy maseh lg tanak tgk dr hinggelaa hari ini...
hari ini hari ke-5 sy demam...
make sy btekad mahu tgk dr..
sbb sy da jangkitkan demam kat kiyaa..
sowiee kiyaa..
tak sengaje..
hehehhe...

make ptg td sy tgk dr..
pas2 nurse2 kt situ kate..
"UMT nak tutop kan khamis ni"
sy ngn kiya wat2 muke tkejot..
"pergghhh.. betol ke??? kite budak UMT pon tatau...
make sy pon cepat2 war2kan berte itu pade papa dan mama..
papa da siap soh beli tikett balek umahhh..
jgn dok situuu...
sy pon da beriye2...
gile laaa...
UMT nak tutop..
masok paper la tu mesti..

balek umah sy cakap ngn buz..
"buz UMT nak tutop khamis ni... gile laaa... org kat klinik cakap"

pas2 slumber je buz jawab...
"laaa... memang la tutop... kan cuti mid-seM...."

Huwaaa...
maLunye sy...
sy ingatkan sbb H1N1..
upe2nye cuti mid-seM...
malunyee...
mane nak letakk muke niiii..

p/s:tanak bgtau mama ngn papa.. nanti mesti dorang gelak kuat2.. benci T_T

sometimes~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 9:12 PM 3 sUare haLuss~
Sometimes things are better left unspoken.....

Sunday, August 2, 2009

soKonGan~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 6:30 PM 7 sUare haLuss~
sy penah dengar org katee...
dan sekali lg sy dengar dr fiz...

"manusie perLukan sokonGan"
"Kite akan Jatoh kaLo jaLan sorang2"

beToL ker???

yg Mane saTuu??

CaTataN si pEnCataT : seLL at 5:52 PM 5 sUare haLuss~
mmm ari ini sy nak cite pasaL kawan2...
rasenye sume org ade kawan2...
kawan2 bende yg paleng penting dlM idop kot kan...
kaLo tade kawan mesti idop jadik kosong...
sy rase kawan2 sy lg penting dr pakwe sy...

cume masaLah ngn sy ialah kawan2 sy berubah2 mengikot dimane sy berade...
kenkadang org tuu bole kawan ngn kawan die dr sekolah rendah sampai laaa die kawenn...
tp sy slalunye kawan ikot tempat..
kawan sy ade dimane sy berade...
kawan2 sy yg sekolah rendh duluu da lame tak jumpe..
dan lame tak contact...
seb bek ade facebooK..
make sy jumpe balekk kawan2 sekolah rendah duluu...
tp tak sempat2 lg nak wat reunion...
hehehhe..

bile sy sekolah menengah kawan2 sy yg laen pulakk...
begituuu laaa sampai m3x dan u...
cume ade 2, 3 org kwn skolah yg maseh slalu berjumpe mase cutii contohnye fiz, iza, siLa..

bile kat u kawan laen pulakk...
kawan ikot dorm...
pas2 ikot umahhh..
sy akan paleng rapat ngn budak2 umah sy..
sbb sy tak reti tido2 umah orgg..
cemane pon sy selesa kat umah sendiri...
jadik kadang2 sy pelik tgk org yg nak gi tido umah org laen tuuu...
kalo sy paleng2 pon umah kawan baekk bole laaa...

dan kadang2 sian jugak kat org yg kawan ngn sy tuuu...
sbb sy tak caring..
sy tak menjage..
sy tak menyebok...
sy bese2 jeee...
sy tak reti sgt nak sebok2 haL org ...
jadi same la maksoDnye ngn sy tak caring...

n bende2 pentig dalam idop sy slalunye sy kongsi ngn kawan2 sy yg rapatt..
cam blog ini ..
dulunye blog ini tak dipublishh..
jadik sy bg pd org2 tertentuuu saje...
jadik org2 yg tade blog sy kemungkinannye ade 2:
1) sy lupe nak bg kat die sbb die tak slalu ngn sy pon
2) die memang bukan org yg penting..

jadikk kalo la ade org yg mengaku korang tu bestie die...
tp die tak bg korang pon access blog die walopon korang da tebaL muke cam temboK mintak byk kaLi... ape korang akan pk:-
1) org yg mengaku bestie korang tuuu terlalu maluu nak tunjok bloG die yg gempakk
2) org yg mengaku bestie korang tuuu tanak share pon ngn korang bende2 yg die tuLes tuuu
3) terbaruu org yg mengaku bestiee korang tuuu da tak mengakuuu lg korang bestie die sbb die da ade bestie baruu ...
4) org yg mengaku bestie korang tuu memang wanted...die pedulik ape korang nak kecik ati pon...

mmm yg mane satuu gaknye ekk???
ade sape2 nk jawab takk???

yG ini tiDak BerTajoK~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 5:09 PM 3 sUare haLuss~

maaff..
lame sudaaa tidak blogging...

sebetolnye sy mengalami masaLah lebey kepade masaLah dalaman saje...
memang ade tym2nye sy seakan terlalu bosan dengan tenettt...
bosan yg sampai tatau nak watpe...
tade sape dapat selesaikan masaLah sy..
jadi kesannye sy tak..........

(penulisan berhenti selame 10 minit)

jadi kesannye sy tak blogging beberape lame...
penulisan terhenti sbb sy terpakse jadik bidan..
kiki baru saje selamat melahirkan...
perhatian kiki bukan orang okeyyy
kiki hamster sy yg kiuttt..
wewww....

sebetolnye selame sy tak blogging byk bende da jadik..
antarenye mimi sy da pregnent malah telah juge selamat melahirkan...
mimi bukan kembar kiki...
cume kembar sbb beli mase ari yg same...
mimi pon kiutt..
nak tgk mimi ngn kiki sile2 laa rujok entry2 lepasss....

dan sekarang sy sambong menules entry...
dengan perasaan yg bercampor baur...
sy betol2 mengalami masaLah dalaman rupenyeee..
dan penulisan sy terpakse bhenti disiniii...
sy tade mud menuless..
maafkan sy T_T..

dah laaa sy tade tempattt nak citee..
ade sape2 nak offer dengar masaLah sy takkk?????

????

CaTataN si pEnCataT : seLL at 5:00 PM 0 sUare haLuss~
sY bosan...
nak wat pape pon sy bosan...
sy bosan laaaaa....
cemane nak watt??? T_T

Monday, July 13, 2009

saye ~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:54 AM 3 sUare haLuss~
sy..
sy ituu sedang menuless entry sambeL tgK tivi..

sy...
sy ituu sedang mengantokk walauu mase yg ade sgt suntokk..

sy..
sy ituu sedang facebooking sambeL berlagu nyanyian diana king..

sy..
sy itu sedang mengenang zaman kanak2 yg gemiLang..

sy..
sy ituu sedang meratapp mengingatt semue yg menyentapp...

sy..
sy ituu sedang meniti hari2 yg beLom pastiii...

sy..
sy ituu..
sy inii..
sy disituuu..
dan sy di sinii...

tapiii...

sy matiiii T_T

Thursday, July 9, 2009

aKu disiNi, aku Mati~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 10:40 PM 10 sUare haLuss~
aku di sini...
aku menyanyiii..
aku menariii..
tp aku matii..

aku tidorr..
aku bgnn..
tp aku matii..

aku di sini...
hari ini..
esok dan hari2 kemudiann..
aku tetapp matii T_T


SebeLom Aku Mati

aku..
tetaplah akuu..
hinggakan ajalku..
kan ku tunjuk 1 bagian idupku hatiku di dadamu

kamuuu menemaniku..
tempatku mengaduu..
dan tawa indahmu di hujung dukaku..
kisah kita kan berlalu..

waktu dan waktu berlalu..
dan akan ku tinggalkan kamu..
hingga saatnya kan dtg menjemputku..
aku kan pergii..

meninggalkan mu...
menghitamkan hatiiimu..
jiwamu tertutup tangis hingga..
hentikan waktuu..

dengarlahh aku..
dengar lirih hatiiku..
tataplaa akuu.. syg..
dan aku matiiiii

Saturday, July 4, 2009

sY maSeH di SiNi~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 6:22 PM 7 sUare haLuss~
sy di sini..
smalam...
ari ini..
sy maseh di sini..
maseh di bilek felo buzz ^,^..
sumenye angkare tenet kat umah yg demam dan maseh blom puleh..
make sy terpakse merempat di sini..
haih..
tenettt..
cepat la baekkk...
ish3..
sy perlu kamuuu..

mmm rini sumenye cam bese saje...
sy bgn seawal pukol 9 sbb malam tido tido awal..
sebetolnye sy tertido ..
malam td sy dan kawan2 serumah balek lewaat sbb teman zana ngn keje labnye..
pas2 gi mkn kat t-cafe yg taksedapharapkanmejejecantekkk...
mm jadiknye kami kecewe sebagaimane santapan malam kami cam haaraaamm...

kemudian kami balek ke umah dengan hampe dan tros sambong tgk muvie "V for Vendetta" yg kami tgk separoh jalan di kedai makan taksedapharapkanmejajecantekk tersebot...
pas tgk Vendetta sy dan buzz berangan2 nak tgk pakwe kite berdue dalam muvie death note...
make kiteorg pon layan muvie ngn mate ngntok dan sangap sebab perot da kenyang...
sy yg sgt2 mengantok tp nak jugak tgk pakwe sy berlakon telah mencube beberape posisi untuk mengurangkan kantok dimate namun telah juge tewas akhirnye make sy tertido beberape minit sbelom dikejotkan oleh buzz yg juge 2x5 same je ngntok ngn sy...
hehhehe..

makenye kami terpakse mnyambong tgk muvie tersebot malam ini...
tak sabar..
bedebar2 nak tgk pakwe sy..
wewwwww ^,^

Friday, July 3, 2009

BiLik FeLO??

CaTataN si pEnCataT : seLL at 5:05 PM 7 sUare haLuss~
iyeee.. sy berade di bilek felo skang...
bukan bilek sy..
sbb sy bukan felo pon..
sy tumpang bilek felo buzz..
sbb tenet kat umah demam dan tak berupaye menyalorkan kuasenye utk menjana laptop2 yg inginkan saluran internet...
sy tatau ape da jadik ngn modem tersebot..
beliau demam mungken...

jadik sy sudah lame tidak mengupdate blog ini sebagaimane tenet tiade di umah..
ari ini sy busan dan terase mule merindui tenett..
(padahal slalu je tatau nak watpe ngn tenet..hehehe)
make melihat muke sy yg busan tidak bermaye mungken...
buzz ajak sy online..
n skang sy dok sorang di bilek buzz..
manekale buz pg tolong zana ngn keje2 labnye yg berlambakk...
sy yg tatau ape2 pasal keje lab budak2 bijak tersebot tidak mahu mengganggu perjalanan kerja mereka make sy dudok di sini menules entry ini..

ngn muke sangapp sy tahan ngantok...
sy ngntokk memang..
mlm td sy tido pukol 5.30..
nape nah tak ngntok pon..
make sy basoh bajuu..
maen ngn imi ngn iki...
tgk muvie...
dgr laguu..
pendek kate sume sy wat..
tp mate tak jugak nak pejammm...
dengan tenet yg tiada di umah..
hidop ini kurasekan kosong saje..
ngn idop yg dirasekan kosong ditambah pule ngn mate yg celikk tanak tidoo...
sy rase cam nak terjon tingkapp..
seb bek umah sy setingkat je..
kalo terjon tingkap pon tak jadik pape punyee..
tade makne..
make sy tak jadik terjun tingkapp..
sy wat beberape cubaan tido..
dan akhirnye...
sy tertido..
dan tjage pukol 8.30..
apekahhhh???
kejappnye sy tidoo...
heheeh

jadi sy bermalas2an di tilamlantairuangtamu ituuu..
sambel berusehe lg nak tidooo..
sy berjayee..
dan terjage pd jam 11.45..
yeayyy..
kire cukop tido laaa kannn...
sy sukeee...
hehehhee..
n skang sy mengantok semuleee...
sbb bilek felo buz ini dilengkapi alat penghawa dingin yg nyaman skali..
make sy sangap beberape kali...
ngntokkk...
tp sy tak bole tido selaen ditempat tido sy...
sronoknye jadik org yg bole tido kat mane2 je kan..
sy tak bolee...
sy tak tido kalo tak selesa..
make skang sy menules entry ngn mate separe celikk...
huwaaa...
ngntok laaaaaa.....

Tuesday, June 23, 2009

Sy teLah MemBuanG agaK ByK eMas~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 9:17 PM 8 sUare haLuss~
hadooiii..
penattt..
cam nak tercabut pinggang i..

td balek umah dr KT kol 6 lebey kurangg..
angkat kaen kama yg dijemor di bwh terik matahari tgahari td..
mungken kerane beliau tidak lagi menggunekan 'softlanpembunohbakteriawalautanpematahari'..
make beliau takot bakteria bersarang di bajunyee..
atau mungken juge beliau tlah membace post i yg terdahulu berkaitan pkaian2 budak2 umah no 19 yg dijemor di dalam umah diruang tamuu..
hehheh..
ntah la yg mane satu...

tp yg penting sy telah berniat baekk mengangkat baju beliauuu..
namon sy telahh diserang oleh sekumpulan kerengge yg bertenggek atas baju2 tersebot make dgn tidak sengaje terbawak skali masok umah diikutti dengan "jeritan2anakdaresuntii" hasil usehe sy dak kiyaaa rentetan kerengge2 tersebot bertaburan diruang tamuuu..
make sy dengan gaye heronye telah mencapai penyapu di tepi pintuuu lalu memenyekkan kerengge tersebot..hehhehe..
sowiieee kerengge..
terpakse bunoh korang ..kalooo tak korang gigettt..da laaa korang bykk... 1 kampong dok atas kaen tuu kottt..eeeuuuuwwwwwwwwww

mmm selepas ituuu sy dudok makan durian ngn kiya ngn kama...
hehhe..
durian lg..
nak wat cemane kan..
skang musem durian ..
tak rock la tak mkn durian ye taakkk..
hehhehe..

pas2 sy dok la depan lappy cek blog..
tp blog sy da tak lehh bace daaa...
byk sgt logo photobuckett tuuu...
ngokk...
agaknye templete punye link da expiredd...

make sy ngn perasaan sedihh dan piluuu..
T_T..
huwaaa... nak nangesss..
sy sukeee sgt page sy tuuu..
(eppp... biar la sy nak suke templete blog sendirik...:P)
sy pon tros laaa berusehe dengan gigihnye mencarik semule templete yg same dr uploader yg laennn..
haihhh..
carik punye carikkk (lepasss sejamm...byk gak la test templete laen..tp tak suke gak T_T)
seb bek jumpeee...
make sy pon tersenyom simpol sendirian .. sambel menyanyi2...
lalalaallala... da jumpe... lalalallaa...
begituulaaaa arakian lagunyeee...
kemudian sy pg dapor bukak esbok dan amek eskim malaysia berperise miLo yg kama buatkan dan makan ngn hepiinyeee...
yum..yumm... sy suke air batuuu..
air batuuu beshhh..hehhehe..

pas2 pulakk sy kene carik balekkk chatbox dan suson semule blogg...
make dgn ituuu..
sy tlah membuang agak byk emass petang (mm dr ptg sampai kemalam haaaa) ini...
(uuuiiittt betol2 buang emasss ni)
sebetolnye sy buang maseee saje...
tp mase kan emasss
ngeeee :D

tp tape...
dapat gak templete yg Lamee...
suke :D

Monday, June 22, 2009

kALi ini sY diTemaNi~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:59 PM 0 sUare haLuss~
sy skang..
sedang dudok2 ditemani lappy...
ngn meje jepon aka meja mkn yg baru je dikemass...
sbb balek td serabot tgk meje beserak2..
jdik i yg baeekkk hati ini dengan perasaan bangge tros pg dapor cuci periouk belange..
hahah..ade pulak periok belangge..
sebetolnye cawan2 dan pinggan sajee..
hehhe...

disamping itu sy juge di temani oleh segerombolan barangan2 wajib pompuan berube wallet, 2 hp (1 tok tepon kengkawan n 1 lg khas tok ma family :P), jam tgn,tisu muke, ikat wambot, sepit wambot.. kunci kete.. dan tidak k etinggalan Lawak Kampus edisi 5...
(eyttt.. lawak kampuss?? lawak kampus bukan barang wajib pompuan ponn )
elehhh biar la i suke bace Lawak kampus ponn..
hehhehe

n disamping ituuu tidak ketinggalan sy juge ditemani tivi cap akira yg sedang menayangkan muvie "anak halaL"..
ntah da bape kali ntah tgk cite ni..
ade la 17 kali kot..hehhe...
tp tape...
drpd busan .. sunyi munyi dan kelammm...
baekkk la tgk anak halaL ye tak...

mmm tidak ketinggalan sy juge ditemani dengan ampai kaen 2 tingkat yg penohh sesak dgn penghuninye iaituu baju2, seluar, skirt dan tshirt beserta pkaian tutttt yg baru dibasoh malam td...hehehe...


tgk haaa...
sesakk..
tak muat lg daaaa..hahah
korang tgk tingkat atas je..
sbb tingkat bwh ade tutttt..hahhaah :p

tp apsal plakkk ampai kaen ade dlm umahh???
jawapannye..
kiteorg malasss nak jemor kat luarr..
elehhh..
kat dlm pon kering pe..
kipass ade..
pas2 kite da pkai softlan yg bunoh bakteria walopon tade matahari tuuu..
wahahha..padan muke bakteriaa..
matilaa beliauu..
hahha

mmm tambahan pule sy juge ditemani olehh ..
cumi dan ciki...
hehheh..
dimane segale alkisah beserte biodata kedue2nye bolee didapati di entry2 lepas..
hehhe..
cumi dan ciki..aka imi n iki..
yg dibeli di kedai menjual aquarium dan haiwan2 pliharaan laen yg bername MING YU 2 di KT...
tp aunty kedai yg ngok tuu saje je wat sy maraa..
sy da kate nak sepasang..
1 lelaki ngn 1 pompuan...
sy pon pilehh la 2 keping hamsster yg kiuuttt skali
(eyyttt.. cam salah je penjodoh bilangan tersebot)..
mmm pk jap..
ooo..
semule..
ehem ehem..
sy pon pilehh la 2 ekor hemster yg kuit miut .. tomeyy sgt..
n aunty kedai tu kompiden je kate
yg i pilehh tu 1 pompuan 1 lelaki...

make i pon tggu punye tunggu punye tggu..
tak jugak beranakk...
ooo rupenye2 mereka adelaa sejeniss..
cesss..
sampai rini i dendam ngn tuan kedai tuuu..
(tp slalu je dtg lagi beli mknan ..hehehhe... sbb kat kedai die mknn hamster cantek2..heh..colourfull..hehhe)
mm jadiknye meh tgk sket gambar2 cumi ngn ciki


hehhehe...
mandikan dorang rituuu..
sebab dorang da kepam..
ekekke..


Imi tgh syookk kupekk kociii.. :D


Tgkk... ntah bape ketol kocii die sumbat dlm mulott???
20 ade kott..hahhah



yg ini sile telengkan kepale anda sementara waktu..
sbb i lupe nak rotate..
hehhe..
imi dok dlm mangkok makanan die...
ade ke patot..
dasarr kuat mkn..hehehe

make...
itu la die senarai2 yg menemani sy dikale ini...
jadi sy tidak keseorangan disini...
(sebetolnye sy balek tengahari.. sume org rajen dok kampuss...sy malas .. balekk umahh.. jadik padanlaa muke sy tinggal sowang...hahhaha)

padan muke??? T_T
nak maen ngn imi ngn iki laaa tihehhe :D

Thursday, June 18, 2009

sY yg seDang MenguPdate bLog~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 1:33 AM 4 sUare haLuss~
sebetolnye sy tak slalu ade idea nak menulesss...
sbb tu blog ini slalu saje malap..kelam..kusam malahan tidak terkini..
maafkan sy yg tak tau nak menuless ape..
sy bukan laaa real blogger yg bole updatee blog hari2..
kerane di kale idea tidak menjengok..
make entry2 susulan adelaa sgt hodoh dan bodoee..
T_T

mmm okeyy sy akan berpure2 hepi skang..
tihehehe...
(nak amek mud menulesss :P)

mm kite mulekan dengan ..
dengan..
emm ape ekk..
hehhe..
wokeyy kite mulekan dengan sy dan kama yg ........... kfc smalam..
(sile isi tempat kosong dan kalo malas sile la ikuti kisah ini hingge ke akhir rancangan :P)
hehehhe..
seperti yg diberitahu sebelomnye...
blog ini tidak terkini atau dlm bahase omputihnye amatlaaa tidak up to date..
agak ketinggalan dr segi cerite2nye..
cite ni cite smalam..
hehhehe..

smalam sy yg pulang ke umah pd puukol 3 tros lepak2 kat atas tilam lantai ruang tamuu(tilam yg dok atas lantai kat ruang tamu sebab tuan die panas tanak dok dlm bilekk)
mmm selepas guling2 ala kadar.. sy tgk cite death note kat lappy..
tgk punye tengok mate sy pon bgtau sy yg die nak berehat2 seketike bersame2 kit-kat..
epp... silappp...
mate sy mahu berehat2 seketike dengan tido barang seminit due..
sy pon dgn seronoknye telah tetido selame 20 minit...hehhehe..
(okeyyy pe 20 minit)..
hehhehe..
mm pas2 sy bgn mandi sebab sy panasss..
maklomlaaa dok kat tganu memang begini adatnye..
kalo anda rase sejok mungken anda tak sehattt.. demam atau pon anda cacat.. sile berjumpe dr)
lalu selesai mandi sy lepak2 lg keseorangn diri sambel ditemani lappy..
org laen sume tade kat umah..
kiya sampling..
kama kat lab tak balek lg..
buzz ngn kiya pulak gi pasar payang tok cuci2 mate katenye..
(elehh.. kite tau korang mesti nak sopping baju rayee..tihehhehe)
make sy tidak melepaskan peluang utk memesan barang 5 bungkos kopok sire cap syiling seringgit due puloh dan 5 sen...
sebetolnye cap syiling saje tapi die dok lukes gambar syiling singgit.. due poloh sen beserte 5 sen make setelah membuat pengiraan budak darjah satu sy pon mendapat jawapan = syiling seringgit due puloh dan 5 sen..
hehhe..
tp..tp...
upenye2 kedai yg biase jual kopok sedapp tu pegi tukar jual kopok cap menare pulakkk...
abes la keciwe dan berduke lare hatiku ini..
huwaaa...
tanak menare.. menare tak sheedaapp..
masenn..
don want..
make sy dengan remok hati dan yakin tros cancel akan pesanan tersebot..

namun sy gantikan dengan pesanan snack plate KFC..
hehhee...
make sy dan kama pon makan malam snack plate yg mempunyai 2 ketol ayam, woti yg sy bg kat kama sbb sy tak suke roti dan juge 2 mgkok coeslow..aikk?? 2mangkok??? mane mashed potato??
baru la sy sedar upe2nye die bg due2 pon coleslaw..
make makanlaaa kami akan coeslow yg byk ituuu...

make selang akan 2 saat setelah selesai makan kama mule mengadu akan sengal2 di bahagian perotnye... make beliau pon masok keluar bilik kecil itu beberape kalii...
sy yg maseh sehat dengan hepinye lepak2, baring2 sambel menyanyyi2 lagu knock you down dlm hati ..lalallalaala...
tibe2.. sy diserang..
huwaaa....
sy sakettt pewotttt..
apekahhh...
make umah kecil yg hanye di lawati oleh kama itu dilewati juge oleh sy sekali sekale...
adoiii laaaa..
kett pewoottt..
n bile malam da maken pekatt..
n memanggel2 kami tok tido..
kami pon tido dengan pewoottt yg tak selesaaa..
n sebagai effectnye sy bgn pukol 4.30 pagi sbb saket pewot dan perlu ke bilik kecil...

jd kesimpulannye di sini...
kiteorg keracunan KFC..
huwaaa...
mgken sebab ayam ..
mungken sebab overdose coleslaw..
atau mungken juge sbb kite makan pisang goreng petang tuuu...
takan la pisang gorengg????
jd sy mengkonklusikan mungken kami keracunan KFC..
benciii...
tanak makan KFC lg tok mggu nii...
ehhehe..
minggu depan2 bole kott..
ngehehgehe
:D

Monday, June 15, 2009

UjaN oH uJan~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:49 AM 2 sUare haLuss~
skang sy sedang dudok di depan laptop...
yg berade di depan tivi...
Tivi pule sedang menayangkan slot layaria dengan telemuvie kepompong..
jadi secare tak langsong sy sedang dudok di depan laptop menules entry sambel2 tgk cite kat tivi..

td kiteorg satu umah pg jenjalan kat giant..
tok beli2 barangan harian sambel cuci2 mateee...

dikale ini ujan sedang turon diluar umahh..
sudah lame dikale ujan kali terakhir turon membasahi bumi mengabang telipot ini..
lame sudaaa kami berharaapp supaye ujan turon...
sbb tempat ini sangatlaaa panasnyeee...
da la dekat ngn laoottt..
abeslaaa itam i yg da sedie itam niii...
adooiii laaa

dikale ujan ini...
sy rase sgt hepiii..
sbb sejokk ngn environment yg sgt nyaman..
n sy da lame sgt nak rase suasane ujann..
mase kecik dulu sy suke termenong tepi tingkap mase ujan tuwon...
termenong sambel tersenyommm..
hepi sgt perasaan mase tuuu..
tp sy tak maen ujann..
tak bolee..
nanti mama maraa

jadikk disebabkan suke sgt maen ujan sy slalu je berangan nak maen ujan ngn kawan2...
mesti beshh..
hehehhe..
jd mase skolah n dudok asrame je kiteorg curik2 mandi ujan..
sbb mama tatauuu...
syyyytttt...sampai skang mama maseh tatau...
hehheeh

kadang2 sy pikir...
encik ujan mesti hepi idopnyeee...
sbb encik ujan turonkan ujan..
bile encik ujan turon sume akan hepii...
pokok2 suke sbb dapat air fwee..
tak pyh tggu tuann die siraammm...
katak yg tak jemuu2 panggel ujan pon mesti sebok berparti sbb ujan yg dijemput2 turon tu da turon...
budak2 pulak mesti hepii jugak dok maen air ujann..
(i terkecuali sbb skali lg.. mama tak bg)..
n mesti akan lg hepi kaloo ujan tak berenti2 turon dan membentok sekawanan air=banjir..
jadi sy rase jadi ujan mesti hepiii...
sbb dapat hepikan sume orgg..

tp dikale iniii..
dikale ujan sedang turon dengan lebatnye dan dijangke akan berenti sekejap lg..
(sebab kat sini memang kejap je ujan slalunyeee)
sy pon sedang berade dalam keadaan yg sameee...
sy pon sedangg ujan...
tp sy tak hepi jd ujann..
sy tiada pokok utk disiram..
sy tiada katak yg memanggel2 sy utk turonkan ujan..
sy tiada kanak2 yg akan hepi dan mengharapkan sy tidak berhenti2 utk membentok banjir...
sy langsong tak berfaedahhh dan tiade hasil...


*kalooo bole sy tanak jd ujann..
tak seronok ponn T_T

Sunday, June 14, 2009

sY diTemaNi sa-EkoR beLAlanG

CaTataN si pEnCataT : seLL at 7:49 PM 2 sUare haLuss~
ari ni sy bizi...
sy kuar umah seawal pukol 9 pg..
(eyt..awal ker???)
pg hatcheri wat experiment yg maen2 ituuu..
percubaan same ade gerombolan ikan itu suke atau tidak menu copepod dan artemia ituuu..
dan melihat akan perubahan fizikal merekaa...
adekah mereka hepii...
berkembang dengan baekkk..
tumbuh dengan sehat..
ataupon saket tidak bermaye make matiii..
sume itu haroslah di catatkan utk membentuk sebuah data..

Selepas selesaii kerjaan sesi pagi ..
sy balek kerumah sambel menyanyi2 lagu knock u down...
sedapppnye la hai lagu ni..
ish3...
sesampai di umah sy busan..
tatau nak wat ape...
sume org sedang membizikan diri mereka maseng2 di kampus...
atau mungken juge ade ditempat2 alen yg tak diketahui..
make tinggal la sy keseorangan mengadap sebuat tivi cap AKIRA...
tivi sumbangan tuan umah yg kecik je..
comey lotey je bentuknye itu...
tp jgn tatau macam2 ade pade tivi itu..
bukan macam2 yg macemane..
cume kerane tivi itu dilengkapi dengan siaran astro berupe pakej family+ cartoon+ pakej mustika yg terbaru ituuu...
kami langgan semuenye kerane kami perlukan hiburann...
kami kan maseh remaje..
tihehehhe

sy berperassan agak mengantok dikala itu sambel menguap2 ala kadar..
sy gagahkan mate ini tgk tivi cerite.........
(sebetolnye sy tak ingat sudaaa cite ape sy tgk tadi)

kemudian setelah perot menjerit2 mintak diisi...
sy ngn kama pergi utk makan tengahari kat foodcourt..
make juadah makan tengahari sy adelah berupe sepinggan nasi goreng ayam beserta air teh o ice limau atau name glamournye ice lemon T...
selepas makan kamii terase utk menyantap pencuci mulot sebagai pelengkap selera..
make kami menuju ke destinasi seterosnye iaitu tepi jalan tempat pakcik menjual buah durian...
n kami pon tanpe membuang mase tros membeli 4 bijik durian dengan harge bayaran 1 keping not merah..
murahhh2...hehhehe
dan sepanjang jalan ke umah kami dihidangkan dgn bau durian yg mencucok2 ke lubang idong ku ini...

setelah sampai ke umah kami dengan pantas dan tanpe memikirkn mase depan..
tros capai parang..
kopek durian ..
dan makan dengan seronoknye...
wow..kite ade dessert arini...
sy ketawe hepi dlm hati :D

pas2 melihatkan jarom jam mengarah ke angke 3 ...
sy bergegas pergi ke hatcheri semule..
selepas wat keje ala kadar sy masok kampus amek kiya ngn bbuz..
dan secare tidak sengaje tlah memakse mereka temankan sy pg servis kereta..
(sebetolnye sy da lame tak servis keretaa.. terakhir adelah bulan 1..ish3)
make sementare menunggu kami borak2 sambel tgk HBO kat tempat menunnggu yg disediakan...
selesai servis kereta sy masok kampus semule berjumpe Dr. Z..
dan sesudah itu pg semule ke hatcheri...
bizinye sy ari ini...hmmmm (sile bace dgn perasaan bangge :P)


dan pulang ke umah di kale jarom jam mengarah ke angke 7...
dan pastu baru la ade mase bukak laptop dan berangan2 nak facebooking...
sambel baring2 atas tilam gedabak besar yg diangkot dr dlm bilek dok kat hall..
masok rini da 3 hari tilam tersebot bermastautin di sini lantaran sy ngn kama panas n tak tahan dok dalam bilek dan decide tok dapatkan udara dan hawa yg lebih nyaman lg di luar ini...
sambel bareng2 tersebot sy baru perasan sy ditemani sa-ekor belalang..
hehhehe.
tak sangke belalang tu nak teman syy..
baeknye encik belalang..
laallalala...
gambar blur..
maafkan camera hp sony-e sy yg tak berkuase tinggi..
sbb die kecik lg..
2.0 mp jee...
cian beliau...
mungken bile beliau besar sket nanti beliau lebey berkuase..
hehhehe


Encik belalang je teman sy petang inii...
okeyy laa dr dok sorang2..
hehehhe...
(sebetolnye org laen ade dok dlm bilek maseng2)
elehhh...
biar la i nak cakap2 ngn belalang pon :p
tp..
tp...
belalang nak tak cakap ngn i???
T_T

Saturday, June 13, 2009

aRi ni Ari JumaaT~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 1:53 AM 8 sUare haLuss~
ari ni ari jumaat...
ari ni ari cutii..
(perhatian: utk negeri2 tertentu saje)..
ari ni sy tak pyh gi kampus..
ari ni ade cerekapilihan kat tivi3..
n ari ni byk kedai2 tutop kat KT..

ari ni ari cuti...
tp pg2 sy da dipakse bgn pagi sbb nak kene tgk projek..
jd cam tak bape nak cutiii sgt pon...
n dipendekkan cite balek dr lab sy pg belikan sawapan tok budak2 umah..
sbb budak2 umah termasok sy mesti lapaaa....
(ye ker sy lapaaa??? ingat japp... ooo ye .. lapanye mase ituuu)
mmm jadi sy pg kedai roti canai depan PGA..
yg mane sentiase dibanjiri pengunjong2 tok mkn woti canai n roti telor..
sbb tu je menu utame yg ade...
yg laen pon hanye laaa telor sparoh masak...
nasik lemak mungken n mungken juge mee goreng..
(tak sure sbb die dok dlm kertas minyak yg legapp dan tak kan bole di intai dr luar)
tp org sentiase je ramai...
pelik gak la kadang2..
ntah jampi ape ntah tuan kedai bace kat sume org tmasok laaa sy n kawan2...
hehhehe..

make setelah membuat pesanan ringkas berupe 4 keping roti canai + 2 keping roti telor + tidak ketinggalan neslo ais n melo ais buat penghilang dahage yg mane tujuan utamenye utk mengelakkan tercekek dek makan roti canai ituuuu = Rm 8.70...
naseb bek ade not kaler merah dalam wallet..
cukop la nak bayar..
kalo tak mungken sy check in jadi pencuci pinggan sementare..hehehhe

n utk pengetahuan ini adelah santapan utk 4 org okeyyy...
make kami pon menyantap dgn selera roti2 canai tersebot ditambah pulak dengan hidangan segulong roti john yg buzz beli smalam di pasar malam pak tuyu...
sebetolnye buzz tetido malam td..
jd si roti john itu selamat tidak dimakan...
tp kiyaaa yg concern macam mak2 itu telah memasokkn roti tersebot ke dalam esbok...
maka kami pon menyentap juge akan roti john tersebot yg dipotong 10 dan dibahagi same rate kepade kami semue (sebetolnye kama dpt lebey sket..hehehhe)..
make itulaaa santapan pagi kami...2 jenis roti yg panasss baru masak.. n 1 jenis roti yg sejok beku cam eskimm... n berlanjutan ke makan tengahari .... sekali minom petang...
semuenye adelah tergantong kepade 2 jenis roti tersebot...
tp memang bagosss...
kami tak lapar sampai kepetang...

bile da pukol 3 buzz ade keje gerombolan akak2 dan abang2 "F" di DSM...
make buzz pg meningggalkan kami bertige diumah..
dan saat2 itu tidaklah kami lepaskan begitu saje...
kami isikan dengan tido depan tivi sampai kepetang..
hahhaha..
selepas cukop tido sy pon bgn dan mandi ..
ohhh..upenye sy tak mandi dr pagi..ish3..
(tp takpe..sy da mandi malam sbelomnye)

pas2 ptg2 sket tu perot kami btige da menyanyi2 lagu keroncong...
perot2 itu berduet2an nyanyi bersame2..
tp tade sorang pon bsuare sbb nak mkn malam saje...
make hanye our tummy do the talking..
wahahhaha...

dikale si perot2 sume dok wat koir..tibe2 buzz balek dgn 2 bungkusan berisi 5 polistrin nasik goreng dan keropok ikan secukop rase..
wow...
make kiya si emak itu pon teros mengambil langkah tepat dan bijak dengan memanaskan nasik goreng tersebot..
make skali lagi kami mkan sambel tgk tivi..
dan berperasaan amat gembire setelah berjaye menghabiskan segerombolan nasik2 goreng ituuu..

pas2 bile da malam sy pon da merancang2 tok pegi lab merajen2kan diri utk mencatat data...
tp tibe2 tercetos idea utk pg jalan2 kat KT sambel mkn KFC dan membeli seluar checkered yg sy da lame aim kat expo Dataran Syabandar..
make rancangan ke lab itu tertanggoh begitu saje...
kami 1 umah pon naekk keta dengan hepinye menuju KT..

Setelah bermusyawarah ala kadar ,kami pon sebulat suare nak pg KFC batu burok sbb kat bandar mesti jem n susah dpt parking sebab ari cutii..
n kami pon pg la KFC batu burok yg memerlukan 70 sen sebagai bayaran letak kete..
pas2 mase mkn kat KFC sy telah pon tertarik hati dengan 1 bende...
eeee....cute sgt die..
sy rase macam nak memiliki beliau..
auuuuwww... beliau betol2 memikat hati ku ini...


Tgk tuuu...
ololoolo..
kiutttnyeee diee...
die la tumbler baru sy..hehehhe

pas mkn2 secukop rase..kami pon teroskan ke destinasi seterosnye..
iaitu ke tapak expo ituuu..
dan meneruskan misi memburu suar checkered ituuuu...
n misi accomplished..
hehehhe..
suar itu telah dibeli dgn harge RM45..
abes la rabak duwet sy..
sy da la tade duwettt..
ish3
pas2 sy ngn kama beli topi snowww tuuu...
hehehhe..
maklomlaa dok tengganuuu...
tengganuu kan slalu je turon saljii
(sile bace secare backwards okeyyy)
hahahha..
topi itu= Rm15= maken kempesss la poket i..
haihhh

tp malam ini pon i hepiii...
dpt tumbler yg kiut miut...
dpt suar baruuu...
dpt topi snowww yg canteeekkk...
cemane nak muddyy..
hepi sgt syy :D

Thursday, June 11, 2009

Nobody Wins ~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:43 AM 0 sUare haLuss~
Nobody Wins
by The Veronicas

Hold your head up high, you're never wrong,
Somewhere in the right, you belong,
You would rather fight, then walk away.
What a lonely way, to breathe the air,
What an unlovely way, to say you care,
Now we're to far gone, for me to save.

and i never thought that we'd come to this,
Maybe there's beauty in goodbye,
(no-ones wrong or right,you would rather fight than walk away)
There's just no reason left to try,
(now it's gone too far, look at where we are)
You push me away, another black day,
Lost count of the reasons to cry.
Look what you've missed, living like this,
Nobody wins.

Searching for the truth, in your eyes
I find myself so lost, don't recognize,
The person now that you, you claim to be.
Don't know when to stop, or where to start,
You're just so caught up, with who you are,
and now you're far too high, for me to see

And i never thought that we'd come to this,
Maybe there's beauty in goodbye,
(no-ones wrong or right you would rather fight than walk away)
There's just no reason left to try,
(now it's gone to far, look at where we are)
You push me away, another black day,
Lost count of the reasons to cry,
Look what you've missed, living like this,
Nobody wins.

You, never say you're sorry,
Try to tell me that you love me,
But don't, it's too late to take it there

Maybe there's beauty in goodbye,
(no-ones wrong or right, you would rather fight than walk away)
There's just no reason left to try,
(now it's gone too far, look at where we are)
You push me away, another black day,
Lost count of the reasons to cry,
Look what you've missed, living like this,
Nobody wins.

Wednesday, June 10, 2009

sY doK terMenong dePan lapTop~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 7:27 PM 0 sUare haLuss~
sy skang..
sedang tidak keruan dan tiada haluan..
sbb sy ngntok...
tp terase bersalah nak tidoo..
sbb sy da tido tghari td...

sy bgn awal rini...
kol 8 da bgn...
(awal ker??)
sebab rini ade byk keje...

pas2 pas da wat keje...
kol 12.30 sy balekk..
sbb mate sy sebok berdialog dan berdiskusi dengan diri sy..
mate sy kate die ngntok..
die nak tidoo..
sbb die kate die tak cukop tido pagi tadi..
tetibe da kene bgn ..

jd sy yg baek hati ini tak sampai ati dengar mate sy merayu2 nak tidooo..
make sy pon balek umahh..
sbelom tido sy layan mate sy ngn beberape siaran kat tivi..
pas2 bile mate sy da layuuu sy pon tidooo...

pas2 kol 2 bgn pg lab..
wat keje yg maseh berbaki..
haihh..
malass tol laaa...

pas2 balek umah kol5 tuuu...
tgk tivi...
abes tgk tivi da pukol 7...
jadi skali lg sy rase bsalah nak titoo...
da nak margrib..
kalo tidoo mesti telajak smpai kol 8 lebey..
yee..mesti telajak..itu sudah pastii..
make sy dok depan laptop dan termenong sambel menules entry ini...
kekunonnye nak tahan ngantok..
hehehhe

disampeng ituuu..
sy sedang berpikir2 dan berkire2...
sbb buzz soh sy wat esei panjang la kekunonye..
ala2 cerpen gituuu..
hehhehe...

tp sy bukan penuless...
make utk itu sy perlukan mud yg baekk utk menuless...
tp2..
ish3..
sy tak pk lg pon nak tules apeee...

nak tulesss pasal ape ekkk???
emmmm

Sunday, June 7, 2009

wat the %^*&^*

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:16 PM 2 sUare haLuss~
hari ni cukop tak besh bg i...
pagi2 bgn (walopon sbenarnye bgn td da tghari)..
da tensi..
saket pale...
tambah tak bermud...
rase marahhh yg sampai berkerot2 dahi...
rase nak mencarot2 seharian...
haihhh...

tatau la nape...
ari ni sy memang tidak bermud...
rase sume yg dibuat serbe tak kene..
bgn2 td gosok gg, basoh muke..
pas2 pure2 rajen..
prepare brg2 yg nak bwk pg lab..
tp maseh..
maseh marah dan malassss...
n rase nak menanges2..

ade gak la moment dimane kelopak mate i da btakong digenangi aiir mate...
tp blom lg mahu di lepaskan takongan ituuu..
make air takungan itu kering sie2...
kemudian terjadinye rentetan takongan yg penoh utk kali kedue dan ketige..
namun maseh lg sie2..
tiade yg terlepas dr kelopak ituuuu...
make maseh la ianye sie2 saje...

tape laaa...
sy rase nak biar takongan tu bertakong lagi dan lagiii...
biar skali bah je yg dtg nanti...

tp...
tp...
ish3..
mane boleee..
nanti org tau..
malu la sy...
sy bukan lembek dan suke maen air okeyyy...
cume di ketike sy tidak selesa...
rase bodohh dan kenkadang rase nak telan panadol...
dikale itu saje sy bkebolehan takongkan air plg banyak kat anak mate..
n dgn hebattt bole hepi maen2 air...
sbb pas banjir besar tu sy akan hepiiii..
hepi sampai rase nak bernyanyi2..
lalallalallala....
maen air ape.. sape tak hepi...
hehhehe..

tp utk hepi itu sy perlukan mud yg baek utk buatkan banjir itu terjadi..
n sy takde itu skang...
jd sy akan izinkan ia btakong saje...
tak pyh la banjir..
haihhhh..
marahnye syyy...
marah laaa...
nape ekk???

Friday, June 5, 2009

maLam ini Aku hePiii ~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 2:26 AM 0 sUare haLuss~
hehhehe..
epi2..
epi besday to fara ngn jimi..
epi2..
hehehe...

sebetolnye bukan epi besday yang nak dikongsi kali ini..
epi ini merupekan perasaan sy ketike sebelom..berade dan selepas pegi funfer..
hehhehe...
sgt hepi perasaan itu...
mase nak pegi..epi..excited nak maen macam2..
mase berade... epi sbb tgk ramai org n sume org pon epi..
amse selepas... epi gak sebb da mengexperience perasaan selepas maen..
wow..
pendek kate i epi..

hehehe..
tp sebenarnye kite sempat maen 2 je...
euro wheel yg besar nak mampos..
tp cam agak busan dgn kelajuan yg same, slow-mlow dan tidak mencabar..
kemudian kami teroskan dengan roller-coaster.. tomeyyy..
kite 3 org (kama, kiya n me) dok dlm mangkok bulat yg bungok...
hehehhe..
cam nak tcabot jantong i..
abes serak2 da sore..
tp tengah sedap2 i jerit2 ngn penoh perasaan tetbe mangkok da benti...
da abes daaa..
kejap sgt..
cesss...
mangkok tol laaa...
ish3..

cam bese..
sedikit gambar sample...
yg full copy ade dlm facebook..
hehhee





Thursday, June 4, 2009

SeteLah seKian Lame~ (3nd series)

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:10 AM 0 sUare haLuss~
ini pule merupekan entry sy yg ketige (back 2 back) yg ditaip secare teros meneros dr umah no. 19 dan tanpe menghiraukan keadaan sekeliling....
n entry ini ade bertujuan melaporkan keadaan semase dimane sy sedang dudok diatas katel ngn sebijik laptop..
n sedang bkire2 akan mase depan...
dimane kami (budak2 umah no19, taman desa sri tanjong.. dengan sy dan kama sebagai penaung society tersebot) hahahah...
sedang merancang, berkire2 malahan telah pon membuke 1 blok yg bakal membuke peluang pendapatan kepade ahli2nye...
hehehehe...


begitu laa rupenye blog yg bakal kami usehekan..
heheheh...
semoge suksess..

Wednesday, June 3, 2009

SeteLah seKian Lame~ (2nd series)

CaTataN si pEnCataT : seLL at 11:48 PM 0 sUare haLuss~
entry ini ditules sebaek sahaje 1st series of SeteLah seKian Lame punye entry selamat dipost..
hahahha...
(biar la i nak letak entry byk2 pon :P)

mm mase balek rituuuu..
kite btolak dr jeti langkawi kol 10 pg..
sampai kuala perlis kol 11 pg...
sejam tuu nak sampai..lame siot...
(sebetolnye aku tak terase pon sejam dlm feri tuuu sbb aku mbute... malam tu tak tido ..heheheh)

pas2 dipendek2kan cite yg panjang...
kite sampai kampus kol 10.30pm...
ish3..
nak kematu bontot i dok dlm van tuuu
gile lame baru nak sampai..
hish..
saket plak ati i ni...
pas2 sampai zana ngn kiya berserta buzz dtg menyambot ketibaan i di balai ketibaan..
ops silap...
heheh...
datang jempot kat kampus je sbenarnye...
tp kama tade pulak...
die balek sebab dadam punye besday tym tuuu..
tp die tak bawak kite cupcake pon...
da la cup cake tuu kiiuuttt...
huh...

mm pas2 balek kemas barang...
yg kekunonnye banyak ..
(betol byk la kot... da suem org dok menyakat i )..
tp sy maseh tidak berpuas ati dengan perbelanjaan yg telah dilakukan dengan yakin itu...
mane cukop ni...
byk lg tak beli pon...
hish...
sy mengeloh dengan perasaan hampe..
(cess... ape punye tamak daaa)

mmm pas2 plak kite 1 umah ..
tanpe kama (huwaaa... die tak balek2 pon)..
pg la bandar mase tuu...
busan beb dok umah...
n kite telah membuat pilihan utk dinner di secret recipe..
hehehe..
gile lame tak dtg situu..
n kite dapat port yg seswai n tepat dr segi lighting utk menjadi model sambilan..
heheeh..
make sesi shooting itu pon bmule...

ngn kiyaa..


looo.. ngn kiya lg


ngn fara n.... eyt.. ade lg kiyaaa ..pelik2


ngn fara lg n kiyaa lg... ish3.. ade aje si kiya ni laaa....


looo patot la ade kiya je dr td...
die kan ke osmet i...heheheh

make dgn itu rentetan peristiwe shooting seterosnye maseh lg bole diikuti...
jadi sile2laa buke facebook sy..
terime kaseh..
hehehhe...



SeteLah seKian Lame~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 11:14 PM 0 sUare haLuss~
wow..
lame suda tidak membuke laman ini...
munken sebab sy malas...
mungken sebab sy rase ia tidak berkepentingan..
mungken sebab sy bizi..
dan mungken juge sebab sy dah terlupe wujudnye laman ini...
hahha..

jadi setelah sekian lame laman ini menjande tanpe disentuh..
hari ini sy berniat dan telahpon mencipte entry ini...
disebabkan lame sudah tidak blogging sebagaimane tajok di atas..
make ape yg ditules ini adalah ceritera dahulu kale saje...
yg mungken sudah lapok..
namon maseh lg mahu diwar2kan...

kite mulekan dengan...
mmmm...
byk sudah kenangan lame...
mm ape ye??
mmm...

(20 minit kemudian)

okeyyy..
kite mulekan dengan conference yg telah sy bersame 24 pelajar laen (termasok 3 org driver yg dulunye juge pernah bergelar pelajar)...
conference yg bertempat di Awana Porto Malai Langkawi tersebut telah dihadiri oleh ......... org peserta (sebetolnye sy tak amek port pon mase opening ceremony... mase tu die ade bgtau berape org participant..heheh)...
mmm segalenye berjalan dgn lancar...
terutamenye slot berjalan2 amek angen sambel sopping2 secukop rase...
ditambah pule ngn pak cik driver yg sporting nak mampos..
thanks 2 pak cik marzuki..
hehhe...
sgt sronok tym tuu..
n i tanpe sengaje telahpon terbelanje terlalu byk barang ...
sebetolnye bile da balek umah i tak hepi pon... sbb cam tak cukop byk pon barang.. hish...
tp da cukop wat tangan i n tangan beberape kawan2 laen tak muat make terpakse la kami menyewa troli di jeti yg berharge Rm1 ituuu...

2nd day sbelom balek sempat pulak jumpe anis...
kawan sedegree yg dahulunye agak bercelaru identiti beliau..
namon skarang she's totally change..
hehhe...
perubahan yg bagos...

make di sini saye bniat berkongsi beberape potret sebagai kenangan..
sile laaa tatap:-

anis yg dah ayuu :P


gi melawat snake sanctuary..



roomate kat green hill chalet ..



dinner kat Awana



ngan .... (tak ingat name mamat ni... bole?? :P)



ngan kak mai dalam van..
heheh


ini.. sebahagian memori yg sempat dirakamkan utk kalian...
ade lg byk sbenarnye..
tp sile laaa ringan2kan tgn korang tok gi type address facebook (sellinna zaki)..
yg laen i da upload kat sane..
heheh

mmm jadi di kesempatan ini ingin lah sy merumuskan..
bahawesenye Langkawi yg dah ditukar namenye dr Langkawi : Pulau bebas cukai kepada Langkawi: Geopark itu agak happening utk dilawati skali skale..
ngn banyak sgt tempat sopping.. ditambah pule ngn pekedai2 yg mengejar keuntungan semate2.. sampai tak reti2 nak tutop kedai walopon da tengah malam...
hehehe..
i suke laaa....
mmm barang pon murah...
ceklet murah...
troli beg murah...
pinggan mangkok murah...
rokok ngn pelbagai perise yg lazat murah...
pendek kate seswai utk org2 berpendapatan rendah seperti sy..
heheh..
jadi jempot2 la dtg ke Langkawi..
n jgn lupe jempot i skali..
hahahah...

Thursday, May 7, 2009

I peMaLas Ari Ini??

CaTataN si pEnCataT : seLL at 4:55 PM 0 sUare haLuss~
ari ini i malas..
tp rasenye bukan ari ni je kot..
tiap2 ari pon malas gak..
hehheh...
pembetulan...
ari ini merupakan ari seLL paleng malas...

seharian ini..
beginila antara rutin seLL utk ari ini:-
1)bgn tido kol 10.30
2)gosok gg, basoh muke
3)tgk tv
4)bekpes
5)melekat depan tivi
6)main tenet
7)tgk tivi
8)tgk tivi

n sampai skang maseh tgk tivi..
sambel tgk "hole in the wall" kat youtube...
klakar2..
hehheehe
ala2 bolos kat astro tuuu..
(sebetolnye astro yg tiru die)

n sambel2 itu dudok menules entry ini ...
maseh lg malas...
hish...

dgn terlalu byk bende dbuat dlm 1 mase...
tgk youtube, tgk tivi n wat entry...
bijik mate ni rasenye da mencapah kesane sini..
dek kerane nak memuaskan tuntutan mate yg nak tgk sume cite...
hehhehe...

namun di sebalek malas yg menylubungi diriku ini..
ade gak bende bergune yg i dpt ari ni..
hehhehe..
baru je blajar maen crop2 gambar kan PS3 td...
so mungken di entry2 akan dtg i akan mempersembahkan beberape hasil..
hasil kee???
:D

Monday, April 20, 2009

SeHAriaN di LatA tEmbAkaH~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 3:33 AM 0 sUare haLuss~
Selepas episod seharian di kuantan..
oleh anak2 umah no 19..
tak sangke kite ade episod kedue..
yg mane namenye seperti tersebut diatas..

Ritu (ari khamis)..
ntah cemane kiteorg tibe2 terplan 1 plan yg cambesh je bunyinye..
nak gi picnic..
yeayy..
n tak sangke last-minute punye plan tu memang menjadi..
bak kate org2 slalu..
bende2 ygu da di'plan' yg biasenye tak menjadi..
hehhe

n dipendekkan citae ari sabtu..
kiteorg 5 org (naek 2 kete)..
btolak dr umah kol 8 pg..
budget pjalanan 2 jam..
so kite sampai kol 10....

n bile sampai kite tak sabar2 nak terjun dlm air..
bunyik air terjun yg sayup2 tu memanggel dr kejauhan..
weeeeee... nak dok dalam air..
hheehehe..
mesti sejok..

n kite tak sangke nak sampai even tingkat 1 adalah satu peyeksaan..
cesss..tinggi tol tempat tuuu..
huwaaaa...
penatt..
da la barang berat..
n tak sangke kite antara pengunjung terawal tempat tuuu..
tak ramai org lagi..
n kite dpt tempat yg cun walopon kat tingkat 1 je...
(sebetolnye sume org tak larat lg da nak naek.. sbb barang byk sgt)

so first kite idopkan api..
bbq..
makan..
dok dalam air 2 jam...
ade org kacau port..
(sbb port kite memang cun..ade je org dok usha)
so kite naek..
bbq..
makan lagi..
lagi..
n lagii...
opsss...
menunye ialah:-
1)nasik goreng kiya
2)fries
3)sosej
4)daging burger
5)scallop
6)roti
7)coleslaw
hehhe..
byk kan...
pas2 kol 12 lebey kite masok air lg..
n stay sampai kol 5.30..
gile..
sume org gile..
n sume org have a good tym...
wehehhe..
besh..
n it was extremely fun..
sukeee2..
bulan depan plan lg..

n mesti ialah last minute punye plan..
utk make sure jadik..
(hehhe...budget last-minute punye plan mesti jadik)

bertolak dr lata tembakah kol 6pm..
sampai uma kol 8pm..
penattt..
saket badan..
tp its really worth...
hehhehe..
suke2 :D

Thursday, April 16, 2009

Kebenaran oleh A. Samad Said

CaTataN si pEnCataT : seLL at 1:59 AM 0 sUare haLuss~
mmm ..
A. Samad Said..
sape tak kenal A. Samad Said..
sebetolnye aku tak brape bminat pon A. Samad Said..
just mhormati die as sasterawan negare saje..
n penah rase kagum dgn karya2 beliau..

namun jiwa i tak brape seswai dgn puisi2 atau sajak..
kecuali yg urban...
cm penulis2 indie..
n lebey kepade cerpen2..
aku memang minat cerpen..
tidak puisi mahupun sajak..
tak paham laaa...ish..

Berbalek pd A. Samad Said..
ini mungken ye atau mungken tidak salah satu karya beliau..
aku tak pasti sbb bace dr org laen...
yg berbunyi begini..


"Setiap yang benar...
betape ditekan tetap menjalar...
Tanpa dibaja kan tetap mekar...
Tanpa udara pun kan tetap segar"


Sgt besh kan ayat2 die...
n i sgt sukee n sgt setuju..
sbb tak byk org yg nak sanggup nak tjkkan kebenaran..
mengaku silap..
n mintak maap..

itu budaye kite kot..
ske menyorok n tak mengaku..
hish..
tak suke...
buang2..
buang dlm tong sampah ~

seHarian di Kuantan~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 1:45 AM 3 sUare haLuss~
Setelah sekian lame nak bercite2 nak menjelajah 1 malaysia..
menyahot seruan kerajaan tok cuti2 malaysia..
kiteorg 1 umah pon decide n pg kuantan (kampung kiya)..
n it was the last-minute punye plan...

n dipendekkan cite kiteorg pon btolak ari sabtuuu..
n kite sume hepii..
cam kanak2 yg dibawa ke taman permainan..
hahhaa..
jalan cam nak gilee..

sume org pon hepi..
antara sebab2 kiteorg hepi ialah:-
1) sampai je tros mkn lunch kat kenny rogers
2)troskan perjalanan mburu baju2 baruu- beli 1 legging
3)gi tgk wayang- fast n furious 4- gile besh siotttt..
4)gi makan kat lakse shack
5)gi bundle- beli 4 dress vintage
6)tido lam bas

n kesimpulannye sume org pon hepi..
kite sampai umah kol 3.30..
n tros wat runway cube baju2 baru..
suke2..
yeay!!!!

n the next trip would be to...........
(mmm my kampung la agaknye..ehhehhe)

Friday, April 10, 2009

kisah tuminah dan angan2~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 6:30 PM 0 sUare haLuss~
Peringatan: ini ialah kisah benar seorang kawan sayeee

saye ade kawan...
namenye tuminah..

tuminah kawan sy..
yg dikenali smase skolah rendah darjah 1 dulu..
mungken tadika pon same sbb tadika sbelah skolah rendah..
tp maaf.. sy tak ingat andaa..

tuminah suke berangan..
die ade byk angan2..
same ade angan2nye itu angan2 mak jenin atau tidak..
itu sy juge tidak pasti..

mase skolah ..
tuminah berangan nak jd penyanyi pop..
oleh sebb tuminah ade kawan baek bername bedah..
tuminah malu nak berangan sensorang..
make tuminah ajak bedah same2 berangan jd penyanyi..
bile cekgu tak masok klaz mulela tuminah dan bedah bertukar wajah menjadi penyanyi pop..
bduet menyanyikan lagu kegemaran mereka..
atau mungken itu satu2nye lagu yg mereka tahuu..
(maklomlaa budak kecikk)

"angin bayuu..
mbawa diriku..
sepintas lalu ku terkenangkanmuuu"

begitu laaa antare bait2 lagu yg keluar dr mulot sepasang sahabat ituu..
lagu feminin tuuu..
tetibe terdengar name mereka dipanggel dr kejauhan..
"tuminahhh!!! Bedahh!!!"

tuminah dan bedah tersenyom sampai ketelingee..
"owwhhh!!! mungken fan itu mahu autograph kiteee", kate mereka dlm hatiii
namun itu hanye angan2..
sahlaa tuminah terutamenye memang suke berangan ..
dan tanpe segan silu telah membawe bedah bsame menahan maluuu..
itu rupenye cekgu kelass...

fwee2 je kene marah ngn cekguuu..
dan hasilnye mereka bdiri atas kerusi sampai loceng balekk!!
sian tuminah dan bedahhh..

naek darjah 2 tuminah maseh dengan angan2 jadi penyanyi pop..
tuminah bersolek lawa tok ke sekolah setiap pg..
abes bedak mak tuminah berkurang separoh kuantitinyeee...

cume bile naek darjah 3 si tuminah mule meningkat popularitinye di sekolahh..
bebudak laki yg gatal2 tu start la dok ngorat2 tuminah..
antar2 suratt..
dan tak kurang yg bg tuminah gule2 cola berbentok love..
tu laa adiah paleng 'saving' bole dibagik kepade org yg diminati..
tuminah senyom bangge..
idong tuminah kembang kempis cam serombong kapal...
"wowww!! ramai org minat i", kate tuminah

rentetan byk peminat..
tuminah start nak jadik modeLL pulakk..
dan pengikot2 tuminah maken ramai..
sume org nak kawan ngn tuminahh..
tp tuminah tak minat sgt nak kawan ngn ramai org..
maklom laaa tuminah kan hot stuff..
demand tinggi..
ish3..

make tuminah sgt la memilih kawan..
cam ade audition la nak jadik kwn tuminahh..
begitu la fofularnye tuminah kat skolah duluu..

kemudian tuminah dapat kawan baekk..
punye la bangge kawan baek tuminah tuuu..
maklomlaa susah nak jadik kawan tuminahh..
ape lg nak jadi kawan baekk..
susah tol ..

dan tuminah hepi..
da ade kawan baek skang..
namenye timah..
make setiap ari timah terpakse tadah telinge dgr tuminah bercerite pasal big fannye..
dan angan2nye nak naek kete porsce bile besar nanti sambel melambai2 ke arah peminatnye..

si timah pulak..
bukan la hot stuff..
bukan juge tumpuan ramai..
tp timah baek atii..
org pon suke kwn ngn timah..

satu ari timah naek bosan..
asek dok dgr tuminah bebel jeee..
make timah pon berjinak2 dgn kawan2 laenn..

tuminah naek jeless..
tuminah kate dalam ati..
"sape pulak nak dgr aku cite ni kalo timah tade"
pas2 plak tuminah terbace post seorg blogger yg berbunyi begini:-
(horoskop *******)
"anda syak kawan baek anda beralih arah pd awal thn..
anda akan habiskan beberape bulan memrhatikan gerak gerinye..
die tidak curang..
cume terlalu friendly dengan sume org..
anda tak bkawan dgnnye dan berkawan dgn sebatang pokok jering..
sekurang2nye jering tak friendly ngn sume org..
malam2 anda tidor dengan memelok pokok tersebot..
tidak sedar anda allergic dengan jering..
esok pg anda bgn dgn badan berbintat2"

huwaaa....
tuminah sedu sedan...
itu memang horoskop tuminah..
dan ape yg dikate itu memang betol...
make tuminah decide nak kwn ngn pokok jering jee...
lantak la die allergic pon..

make setiap ari tuminah bcerite kisah popularitinye ngn pokok jering..
dan setiap ari tuminah berbintat2...

aku yg nampak tuminah berbintat2 pg kat die dan tanye..
"nape ni tuminah.. pe da jadik"
tp tuminah tanak bgtau pon..
pdhal aku da tau lalu bedahh..
bedah kate tuminah tanak kawan die lgg..
tp bedah tak kesah..
bedah friendly..
byk kwn laen..

aku pon dalam atii..
"ape la kwn ngn pokok jering..
da la elergic..
gi la kwn ngn anak kuceng ke..hamster ke..hamster kan tomeyyy"
hehehhe..

skang da lame tak dgr cite pasal tuminah...
sejak naek skolah menengah kami berpisahhh..
aku gi skolah yg agak bagos kualitinye..
tuminah dok skolah biase dan teros dgn angan2nye nak jadik modeLL..

terakhir aku dapat kad jemputan tuminah...
tuminah nak kawenn???
da jadik modeLL ke??

dan aku pon pg kenduri kawen tuminahh..
die kawen ngn org bese je..
tak ensem mane pon..
walopon tuminah da cantekk..
dan tak berbintat2 lagi..
hehhe..
mungken sbb die da ade laki..
make tak perlu pelok pokok jering lg..
sian pokok jering...
sape nak kawan ngn die lgg??

dan tuminahh??
bile nak jadik modeLL??
cam tak jadikkk jee....
ish3

Thursday, April 9, 2009

nak salahkan sape ekkk???

CaTataN si pEnCataT : seLL at 9:43 PM 0 sUare haLuss~
salah.....
sape yg salahh??
aku??
kamuu??
die??
mereka??
atauu keaadaan dan environment diwaktu ini yg salah???

aku keliruuu..
dicampor sedikit perasaan kecewe die sudut atii...

masehh memikirkan salah sape, aku dudok menules entry ini..
dgn baju compang camping..
dan diri agak tidak terurus..
(sebetolnye aku tak mandi dr pagi.. syyyyyhhhh)
sambel menunton diari af ..

aku dikale sebulan yg lalu..
bukanlah peminat af..
ntah ...
tak minatlah..
(walopon sebetolnye i tade astro kat umah sbb tv i di johor itu sudah dicemari dgn channel2 dr indonesia juga singapura)
tp skang bole la kate da jadi antare yg akan mbazirkan mase setiap ari dok menatap diari af ituuu...

tp..
tp..

mengingatkan kembali salah siape..
aku kembali resah gelisahh..
tak senang dudok..
makan tak basah..
mandi tak laluu..
cam org bcinta saje lagaknyee..
haihh..

(sile bacee dgn penoh perasaan)
nape??
nape ko buat aku begini???
nape ko bg aku harapan palsu???
sume telah kuberi..
kasih sayang..
belaian manje...
tp kenape??
kenape ko tak jugak kembang??
(aikk.. ini mcm iklan 'anak wayang' kat astro.. dimane pompuan itu 'bwayang' dgn bungenye yg tak jugak kembang'..hahah)

make perlu di abaikan saje barisan terakhir ituuu...
ayatnye sbenarnye begini..
"nape???"
"nape ko tak jugak bykk??"

haaa...tu baru betoll..
haih..
salah sape niii??
salah sape???
pepod i tak byk2 niii...
eeee..
tennnsiiii

make ucapan ini ditujuka khas utk pepodku sayang:

pepod..
pepod jgn la gituuu..
kan kite da bg awak makan byk2
nape awak tanak jugak bykkk...
plzzz laaaa...
pasni pepod mkn byk2 ek..
bertumbuh byk2 ye sayangg..

p/s: die dgr ke aku cakap ekkk????
ataupuuunnn mgken aku yg ngokk cakap sensorang ekkk??
huwaaaaaaaa T_T

Saturday, February 21, 2009

BusanKah akU??

CaTataN si pEnCataT : seLL at 10:53 PM 3 sUare haLuss~
Busankah akuu??
mm bole tahan laaaa..
tade bende nak wat...
ni pon sambel2 tgk tv...
namun bosan itu tetap adee..

haihh...

nak tulesss entry ni pon tatau da nak tules peee..
maklomlaaa...
seperti yg diwar2kan di amal rancangan..
entry ini saje2 saje..
tiade unsur2 yg boleh dikongsikan...
ehehhe..

i tade pakwe..
tade bende nak citee..
i tade jenjalan cuti2 malaysia..
tade bende nak cite..
i tak reti bg komen mahupon mengkritik org2 disekeliling..
tade bende nak cite..
i tade probs (tade probs yg bole dikongsikan sbenarnye :P )
tade bende nak cite..
i tatau isu2 semase utk dibualkan..
tade bende nak cite..
i tade entry yg menarek...
make takdelaa byk sebab utk update entry selalu..
sbb tade bende menarek yg tjadi..
tade cerite yg nak diceritekan..
tade probs yg boleh dikongsikan..
ehehhe..

make tak hairanlaa..
blog ini tak dikunjungi sesape..
hehhe..
roomate i sume pon tatau i ade blog...
:P

ditambah pulak dgn sifat semulejadi i iaitu:-
1)tak berbakat
2)tak kreatif
3)tak menarek
4)tak klakar
5)tak byk cakap
6)tak peramah
7)tak pasal2 bole moody ( twisted life la katekan..heee)

wahahahha...
make haros pahamlaa..
akan sesape yg tersesat di page ini..
make terbace coretan2 yg tidak senunoh sebegini...
ini bukan salah syy..
heheh..

ampunnnn ~

Friday, February 20, 2009

CuMi a.k.a MiMi , CiKi a.K.a KiKi~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 11:01 PM 0 sUare haLuss~
hehehhe... name je da tommeyyy..
kan?
kan?
tau daaa...
hehhehe..

ni name hamster kite..
tomeyy sgt dorang..
kite busan la asek jage pepod je..
da la tak leh pgg..
kecik plak tuuu...
ish3..
jd kite bela la hamster plakk...

Tgk nii...
ni cumi a.k.a mimi..
mimi ni pompuan..
hehhe..
tomey kann???


Yg ni plak ciki a.k.a kiki
kiki ni lelaki..
die pon tomeyyy..
hehehhe..

ish3..
tomeyy betol laaa..
tetiap ari pon maen2 nagn dorang..
budak 2 ekor ni paleng suke mkn kuaci..
tp dorang ade macam2 jenis makanan..
snack pon ade..
hehehhe...
pas2 dorang ade bola yg besar tuuu..
yg boleh masok pas2 jenjalan dalam bola tuuu..
hehhehe..
kiutt sgt dalam tuuu...
cam hamster dalam cite bolt tuuu..
hehehhe..
(sape2 tak tgk bolt lagi elok la tgkk..kiuuuttt)


Tgk niii...
dorang makan honeydew..
sonok sgt die makan...


ni plak..
tgk haaaa...
gaye tido yg melampau2..
hahaha...
ngantok sgt gaknye ekkk..
hehhe..

tomeyyy...tomeyyy..
sukeeee..
wewwwww :D

i kene sound???? apekahh???

CaTataN si pEnCataT : seLL at 10:44 PM 0 sUare haLuss~
ish3...
malunye rase...
ehehhe..
kite kene sound tak update blog pulak..
huahuahua...

ini bukan tanak update okey..
kebizian mencemburui diriku ini..
hehhehe...
ye ke bizi???
mmm ingat2 jap..
mmm..
bizi la wehhh..
siyesss...

aritu bizi ngn proposal presentation..
bleh plak kan..
padahal i ni daftar master pon blom..
maklomlaaa.. tukar struktur..
ditambah ngn pemprosesan graduate school yg agak macam siput babi saje layaknye..
jd terpakse la myabarkan diri sendiri..
sabar seLL..

mmm jadiknye proposal presentation yg patotnye dibuat akhir sem ni kene la present arituuu..
abes la tak tito i..
gile wajenn laaa..
hahahha..
tp itu palsu saje..
jap je rajennye..
pas2 haraaammm..
ahahha..

pas2 plak sebok ngn pepod tu haaa...
sebok upscale dlm tray pulak..
nak bg byk kan..
kalo tak cemane plak nak upscale kat tank 400L ye tak??
ehehhe...
susahh siot keje culture nii..
lg susah dr pekse add math mase skolah2 dulu..
hish..

aritua de la seminggu yg tetiap ari pon balek lab kol 2-3 pg..
tpakse beb..
nak kire..
kalo tak tak kose i dok lab lelame..
eee...

dah2 tetibe kene jage telor grouper pulak..
nak test kat pepod la kunonnye..
tp malangnye lepas sehari amek da mati da dorang..
hish..
cian tol laa kan..
tp memang susah pon jage die ..
nak cemanekan..

ni skang i tgh melepak2 di ruang tamu umah setelah ditinggalkan berseorangan sbb sume org pon balek.. cesss...
ditemani sekeping tilam (tilam Zana)..
sbb tilam zana kecik..
tilam i besae..
tak larat la nak kuarkan tilam i...hehe
pas2 dikelilingi pulak dgn 3- 4 ketol beg (sbb i memang byk beg)...
buku2.. jam tangan..wallet.. fail...
pendek kate sume bende pon pakat2 bsepah2 la kat hall tuuu...
ehehhe
gini la org bujang kan??
hehhehe..
olooo... tape laaa...
i sorang je pon..
sbelom dorang balek kang i kemas laaa yee..
hehehe

pas2 pulak kan lepak2 sambel tules entry nii..
sambel2 gak tgk raje lawak ngn 1 in a million..
tp tensi r tgk 1 in a million tuuu..
eeee....
kalo korang tak pecaye gi2 website 8 tv tuuu..
pas2 jgn lupe register..
ish3..
malas tol laa register2 ni..
mm register pas2 pg tgk 1 in a million last week..
yg result tok pilih top 12 tuuu...
cesss...
cam haraam..
saket ati i okeyyy..
bole plak yg masokk yg tak besh pon
yg sore besh sume dikeluarkan dorg..
jahat toll...
tros merajok i tau..
tgk 1 in a million nak tanak jee...
tgk raje lawak lg besh..
ahahha..
(eleh.. tp bole je tgk online nanti)
hehhehe

Saturday, January 31, 2009

DeMam Oh DeMam (part 2)~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 8:18 PM 2 sUare haLuss~
utk makluman...
entry ini ialah sambongan kepade kisah demam seLL yg lepas..
mase dok tules entry yg lepas tuuu..
demannye cam da nak okey da sbenarnye..

tp pas2 bleh plak die melarat2...
sampai tak tertanggong akan badanku ini...
lame sgt demam...
ish3...

bayangkan..
aritu da rase terok sgt kan..
pas entry ritu..
aku tanpe segan silunye..
ngn muke cam hampes..
serabai..
rambot tak sikat..
tak mandi lg...
ish3..
(besela...org demam kan..mane bole mandi..hikhik)
aku pon memanjangkan langkahku ke klnik berdekatan...
sampai klinik gi la ngadu kat dr tuuu...
demam ni..
panas...
saket tekak..
saket badan...
complete laa..
sume saket..

pas2 cam bese die pon bg laa 3, 4 jenis ubat...
antibiotik, ubat demam, ubat batok, ubat saket tekak..
sume ubat la die bg..
pas2 aku pon balek dgn harapan jap lg mesti baek..
sbb aku kalo demam memang rajen makan ubat..
nak baek la katekan..

nak djadikan cerite..
lepas ubat da abes..
lepas ubat demam da tak bersise..
bole plak aku lgsong laa tak rase da sehat...
jgn kate da sehat..
langsong tade rase lebey baek..
cesss...

dah2 tpakse la pg klinik lg skali..
dr yg pelik n mungken mengalami kebuntuan itu tros menambah lg ubat demam..
sambel2 menukarkan antibiotik kepade yg lebey kuat..
make tido la aku sepanjanga ri selame beberape ari..
sebb aku kalo makan ubat memnag akan tido..
ni lg ubat yg kuat..
memnag tade bende yg bole dibuat laaa..
tido saje...
hish..

make selepas lebey seminggu demam..baru la rase kebah..
okey la sket..
aritu balek umah raye cine pon cam nak demam balek daaa...
tp kene tahan...

adoiii...
ni la pengalaman demam paleng terok rasenye...
sampai rase cam nak mati je daa...
peringatan ini bukan metafora ke ape okey...
memnag demamnye terok..
memang rase betol2 da nak mati..
hish..

tanak laa lg demam gituuu..
tak larat..
eeeee...

Wednesday, January 21, 2009

DeMam Oh DeMam~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 6:41 PM 0 sUare haLuss~
sgt lame tidak memblog..
kali terakhir tarikh blog lalu ialah 16/12..
uuiiiittt lebey sebulan tak blogging nampaknye..
hehhehe..
nak kate bizi tak jugak..
ohh...
mungken kebusanan dengan internet seperti biasee...

ari ni aku demam..
bukan ari ni je sbenarnye..
semalam, kelmarin.. sebelom kelmarin pon da demam...
beselaaa seLL..
kalo demam takat 2,3 ari tu bukan seLL namenye..
ehhehehe...

Tp demam kali ini amatlaa terok rasenye...
rase nak tercabot sume tulang2 yg ade..
adoii..
da la tak kebah2 pon...

yg aku tau...
ade 1 je klinik yg sgt serasi ngn diriku ini..
poliklinik puteri dan surgeri..
kat pekan nanas..
kalo pg situ plg lame pon 2 ari mesti baek..
kenkadang tu blom lg pon mkn ubat die..
baru je jumpe dr da baek daa....
ehehhe..
ade ke gituu???
tp betol tau..
tatau la tu cume mind-set ke ape..
tp memang kalo pg klinik laen.. hospital..ape2 la tempat berubat..
tade makne laaa nak baek cepat..
haihh..
tensi la gini..
:(
 

~TwiSteD LiFe oF seLL ~ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez