Saturday, June 13, 2009

aRi ni Ari JumaaT~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 1:53 AM
ari ni ari jumaat...
ari ni ari cutii..
(perhatian: utk negeri2 tertentu saje)..
ari ni sy tak pyh gi kampus..
ari ni ade cerekapilihan kat tivi3..
n ari ni byk kedai2 tutop kat KT..

ari ni ari cuti...
tp pg2 sy da dipakse bgn pagi sbb nak kene tgk projek..
jd cam tak bape nak cutiii sgt pon...
n dipendekkan cite balek dr lab sy pg belikan sawapan tok budak2 umah..
sbb budak2 umah termasok sy mesti lapaaa....
(ye ker sy lapaaa??? ingat japp... ooo ye .. lapanye mase ituuu)
mmm jadi sy pg kedai roti canai depan PGA..
yg mane sentiase dibanjiri pengunjong2 tok mkn woti canai n roti telor..
sbb tu je menu utame yg ade...
yg laen pon hanye laaa telor sparoh masak...
nasik lemak mungken n mungken juge mee goreng..
(tak sure sbb die dok dlm kertas minyak yg legapp dan tak kan bole di intai dr luar)
tp org sentiase je ramai...
pelik gak la kadang2..
ntah jampi ape ntah tuan kedai bace kat sume org tmasok laaa sy n kawan2...
hehhehe..

make setelah membuat pesanan ringkas berupe 4 keping roti canai + 2 keping roti telor + tidak ketinggalan neslo ais n melo ais buat penghilang dahage yg mane tujuan utamenye utk mengelakkan tercekek dek makan roti canai ituuuu = Rm 8.70...
naseb bek ade not kaler merah dalam wallet..
cukop la nak bayar..
kalo tak mungken sy check in jadi pencuci pinggan sementare..hehehhe

n utk pengetahuan ini adelah santapan utk 4 org okeyyy...
make kami pon menyantap dgn selera roti2 canai tersebot ditambah pulak dengan hidangan segulong roti john yg buzz beli smalam di pasar malam pak tuyu...
sebetolnye buzz tetido malam td..
jd si roti john itu selamat tidak dimakan...
tp kiyaaa yg concern macam mak2 itu telah memasokkn roti tersebot ke dalam esbok...
maka kami pon menyentap juge akan roti john tersebot yg dipotong 10 dan dibahagi same rate kepade kami semue (sebetolnye kama dpt lebey sket..hehehhe)..
make itulaaa santapan pagi kami...2 jenis roti yg panasss baru masak.. n 1 jenis roti yg sejok beku cam eskimm... n berlanjutan ke makan tengahari .... sekali minom petang...
semuenye adelah tergantong kepade 2 jenis roti tersebot...
tp memang bagosss...
kami tak lapar sampai kepetang...

bile da pukol 3 buzz ade keje gerombolan akak2 dan abang2 "F" di DSM...
make buzz pg meningggalkan kami bertige diumah..
dan saat2 itu tidaklah kami lepaskan begitu saje...
kami isikan dengan tido depan tivi sampai kepetang..
hahhaha..
selepas cukop tido sy pon bgn dan mandi ..
ohhh..upenye sy tak mandi dr pagi..ish3..
(tp takpe..sy da mandi malam sbelomnye)

pas2 ptg2 sket tu perot kami btige da menyanyi2 lagu keroncong...
perot2 itu berduet2an nyanyi bersame2..
tp tade sorang pon bsuare sbb nak mkn malam saje...
make hanye our tummy do the talking..
wahahhaha...

dikale si perot2 sume dok wat koir..tibe2 buzz balek dgn 2 bungkusan berisi 5 polistrin nasik goreng dan keropok ikan secukop rase..
wow...
make kiya si emak itu pon teros mengambil langkah tepat dan bijak dengan memanaskan nasik goreng tersebot..
make skali lagi kami mkan sambel tgk tivi..
dan berperasaan amat gembire setelah berjaye menghabiskan segerombolan nasik2 goreng ituuu..

pas2 bile da malam sy pon da merancang2 tok pegi lab merajen2kan diri utk mencatat data...
tp tibe2 tercetos idea utk pg jalan2 kat KT sambel mkn KFC dan membeli seluar checkered yg sy da lame aim kat expo Dataran Syabandar..
make rancangan ke lab itu tertanggoh begitu saje...
kami 1 umah pon naekk keta dengan hepinye menuju KT..

Setelah bermusyawarah ala kadar ,kami pon sebulat suare nak pg KFC batu burok sbb kat bandar mesti jem n susah dpt parking sebab ari cutii..
n kami pon pg la KFC batu burok yg memerlukan 70 sen sebagai bayaran letak kete..
pas2 mase mkn kat KFC sy telah pon tertarik hati dengan 1 bende...
eeee....cute sgt die..
sy rase macam nak memiliki beliau..
auuuuwww... beliau betol2 memikat hati ku ini...


Tgk tuuu...
ololoolo..
kiutttnyeee diee...
die la tumbler baru sy..hehehhe

pas mkn2 secukop rase..kami pon teroskan ke destinasi seterosnye..
iaitu ke tapak expo ituuu..
dan meneruskan misi memburu suar checkered ituuuu...
n misi accomplished..
hehehhe..
suar itu telah dibeli dgn harge RM45..
abes la rabak duwet sy..
sy da la tade duwettt..
ish3
pas2 sy ngn kama beli topi snowww tuuu...
hehehhe..
maklomlaa dok tengganuuu...
tengganuu kan slalu je turon saljii
(sile bace secare backwards okeyyy)
hahahha..
topi itu= Rm15= maken kempesss la poket i..
haihhh

tp malam ini pon i hepiii...
dpt tumbler yg kiut miut...
dpt suar baruuu...
dpt topi snowww yg canteeekkk...
cemane nak muddyy..
hepi sgt syy :D

8 sUare haLuss~:

Anonymous said...

cutenye tumbler..hehehe

seLL on June 13, 2009 at 7:37 PM said...

lelaki_ini:
hehhehe..beselaaaa...
kiutkan..
rase nak bela..
kalo ade pet kiut gitu kan beshh..
hehehhe

Life's a beach! on June 14, 2009 at 11:46 AM said...

yeah, and what happened to the moo mixer? :P

seLL on June 14, 2009 at 1:06 PM said...

jimi:
hheheh...
moo mixer is a mixer..
not a tumbler okeyyy..
:p

Life's a beach! on June 14, 2009 at 1:23 PM said...

ye la...
but dah pernah guna tak the moo mixer?
ke masih dalam kotak dia? ;P

seLL on June 14, 2009 at 7:13 PM said...

jimi:
sudaaaa laaa...
baru2 dapat dulu tros excited..
letak air coklat dutch lady dlm die..
pas2 mix..
yummmyyy..heehheh

Anonymous said...

uikkkk sell

sapekah "lelaki ini"???
any comment??

p/s:ko jgn menduakn adek ak...
wakakaka...[gurau2 je]

seLL on June 14, 2009 at 7:55 PM said...

uiittt..
cacat..
dun weriii...
adekmu tetap di hatikuuu...
ehehhe..
:P

 

~TwiSteD LiFe oF seLL ~ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez