Tuesday, December 16, 2008

kEmeRapeKan dR seLL ~~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 6:49 PM 0 sUare haLuss~
Ari ni dok diumah..
sbb smalam aku telah menyambut seruan mama utk pulang ke kg halaman..
halaman pptap itu telah kutinggalkan dgn hati yg puas..
kerane misi utame aku dihantar ke sane telah tlaksane..
sasaran telah dicapai..
dan dr farid juge sudah tersenyom simpol tatkala aku ingin meninggalkan tempat itu..

kini diumah..
pg td bgn sbb nak teman mama wat monthly checkup kat spital..
selesai itu singgah di Avon beli beberape barangan..
termasok dgn 1 haruman lelaki yg sgt sedapp baunye..
mbuatkan aku tidak tahan lalu mbelinye..
bukan utk pakwe..
(sbb i tade pakwe kan)..
make dibeli utk diri sendiri saje...
(lantak la i nak bau lelaki pon)..
ehehhe..
yg penting i suke..
namenye titanium action..
hehhe..
kalo ade pakwe nanti nak soh die pkai tuuu..
ahahha...

dikala kebosanan ini..
aku dudok di bilik ditemani lappy...
dok menules entry ini sambel termenung memikirkan idop ini..

haih..
byk lg bende yg tak tercapai..
study maseh blom abes..
kerje maseh blom ade..
pakwe pon maseh blom berjumpe..
maseh tiada hasil...

make aku bpikir..
sekejap lg aku akan kembali semule ke kampus itu..
tempat yg same dimane pertame kali aku menjejakkan kaki di ipta..
selesai degree..
tempat itu maseh ade lg jejak2 ku...
mungken ke sebab aku sayang tempat itu??
mungken tidak..
mungken ke ade tempat2 besh nak lepak utk mhilangkan tensi stlh penat study??
mungken tidak..
mungken ke itu memang feveret ipta tok sambong master..
mungken tidak..
mungken rezeki ku ade disitu...
utk sambong master dan jadi org yg agak lebey bgune sedikit dr skang..

kemudian aku terkenang2 kan hidop ini...
tatkala mule sekolah tadika..
sampai darjah 1 hingge 6..
kemudian sekolah menengah dan matrix..
hidop ini suda jaoh rupenye..
dan mungken akan bjalan lebey jaoh lg..

dan pengalaman sudah byk ditimba...
org telah ramai yg dijumpai..
make sudah byk ragam difahami..
terlalu byk manusia mungken menyebabkan aku keliru..
namun mereka telah byk mengajar aku tentang idop ini..
tentang diri sendiri..
dan org2 di sekeliling..

kehidupan kini adalah lebey matang..
jd perlu menampakkan kematangan itu..
zaman kanak2 dulu perlu ditinggalkan..
sy suda dewase kini..
make perlu betol2 jadi org dewase...

sekarang..
menanam harapan..
mencapai segale yg ingin dicapai..
dan meneruskan kehidupan ini..
dengan harapan tiada calitan atau palitan kotor di sepanjang perjalananku itu...
semoge aku tabah..

sekian, kemerapekan dr seLL dikale bosan ~~

Monday, December 1, 2008

aDiaH BesDay seLL ~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 7:52 PM 1 sUare haLuss~
hehhehe...
sgt lame tidak memblog..
ish..
seperti biase..
kebizian yg melampau...

jd topik ari ini ialah..
seperti yg tersebut di atas..
adiah besday seLL..
hehehhe..

sbenarnye tade lgsong rase nak celebrate besday taon nii...
sbb tensi..
ade sesuatu yg tjadi di ambang besday ku ini...
jd abes sume mud nak celebrate besday..
:(

Tp ade la jugak beberape org yg tanpe segan silu telah membelanjekan sedikit wang mereka utk mbeli present tok i...
yg mane sumenye pon i sukee...
tq guys... :D

dan diantare besday2 present itu ialah:-


Ini besday cake i n mama..
sbb besday i 22hb nov..
besday mama plak 23hb..
cantekk sgt..
n setapp okey..
:D
Received from papa on 23/11


Ini kace mate itam...
utk kegunaan di kala panas terik..
:D
Received from papa on 23/11



Ni jam baru i...
cantek sgt...
tak nampak no...
cume nampak jaromnye saje..
suke sgt..
terase stylo je die tuu..
:D
Received from mama on 1/12


Ni plak cup warmer..
sgt seswai tok stay up wat keje memalam bute smbel meminom kopi or nes..
utk mengurangkan kantok..
khas utk digunekan bersame si lappy...
:D
Received from abang on 23/11



Ni si breadou..
yg mempunyai tagline begini..
"u can smell and squeeze me (after u purchase me) but please do not eat me"
hehhhe...
kiut sgt...
dan sgt enak baunye..
membuatkan sesape saje terase ingin menyantapnye...
eheheh..
tujuan asal adalah sebagai pelapik tgn ketike mggunekan mouse atau juge pelepas stress..
bole dipicit2 dan ditarik2..
dan akan kembali ke bentok asal..
heee..
:D
Received from abang on 30/11


Ini beg converse..
yg mungken seswai dijadikan beg lappy..
sbb ade span2 dlm die...
juge aku sukee
:D
Received from kama on 25/11


Ini rantai itam dan loket..
sbb i tak leh tak pkai rantai kan..
so i sukee..
:D
Received from kama on 25/11


Ini sticker name..
cam yg i slalu lekat kat sume brg2 i tuuu...
suke gak..
:D
Received from kama on 25/11


Ini chopstick..
walopon nampak ringkas..
tp i memang suke gune..
:D
Received from kama on 25/11


Ini plak beg avon..
hehhehe..
ni bukan present..
ni i yg mintak kat mama..
tp tak kire.
nak kate present gak..
kiut sgt die..
suke..
:D
Received from mama on 28/11


Ni moo mixer..
hehhe..
tok wat air ceklet..
bole jadikan air ceklat itu lebey lazat diminom..
:D
Received from jimmy on 21/11

sekian, terime kaseh..
itu saje adiah ari jadi seLL taon ini..
siket saje..
tp sume pon i sukee...
hehehhe....
tq2...
:D
 

~TwiSteD LiFe oF seLL ~ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez