Tuesday, August 11, 2009

kene Tipuu???

CaTataN si pEnCataT : seLL at 9:28 PM 5 sUare haLuss~
Rituu sy balek umahh..
utk beberape hari sbb ade event penting...

so sy dok umah 3,4 ari dengan hepi..
lame tak jupe mama, papa ngn abang...
n also si Puteh, kuceng kesayangan mama ituu..
(sebetolnye name die sayang.. tp i tak lalu nak pggeL sayang..jadik panggeL Puteh saje)
banyak kali gak kene mara ngn mama..
mama kate.."name die sayang laaa.. panggeL die sayang"
euuwwww..
don want...
tp die kiutt ...
bake kuceng siam memang la kiutt..
siap tido dlm sangkar lg..
ngade2..
nyampah...
tp suke die gakk..
comeyyy.. hehehhe :D

n balek2 umah je da ade da rase2 saket tekak..
tp malas nak layan...
(pdhaL sgt bahaye okeyyy.. H1N1 yg mengancam ituu.. hish)
tp lantak laaa..
i bukan salu balek..
takan sume tak leh makan..
cesss...

sbb saye senang demam..
dan senang berjangkit demam ngn org..
jadik bile nak demam sy akan jadik org yg paleng jage makan..
paleng rajen makan ubat dan paleng rajen minom air..
(sy ialah manusie yg pelikk.. sy tak suke minom air.. sume air pon tak sukeee...)

mmm jadik bile sy rase nak demam tuu..
im just ignore wat i felt..
malass nak layan..
sy ngn hepii minom2 air sejokk...
makan eskim yg mama baru beli dlm esbok..
(satu petang tu mama kate " adek.. mama ade beli eskim baru tauu".. sy kate "alaaa.. nina da mkn"... hehehehhe.. tak sempat mama wat surprise i da tauu..hahah)
pas2 plak balek jemaah kat masjid papa balek bawakkan buah mate kucing..
wow..
i memang suke mate kucing..

bile dapat buah tuu..
i akan petik sume buah die dari batang..
masokkan dalam bakol dan cucii bersih2..
(sbb papa slalu kate org kedai tu akan sembor amende ntah kat buah tuu so it looks freshh.. bende tu bole wat saket tekak kate papa)
so saye cuci and kekunonnye abes la sume bahan2 yg mungken beracon tersebot dibawe aros air paipp..
padahaL im in deniaL...
bende tuu ade je kat situuu..
sbb tu slalunye org akan saket tekak bile mkn buah mate kucing ...
perasan takk???

dan tak cukop ngn ituu..
saye masokkan pule sebakoL buah mate kucing tersebot ke dalam esbok..
make bersesak2 laaa bakol berisi buah tersebot dengan sayor2an laen berupe tomato, taugeh, sawi, kobis, kacang panjang..
mm bile da sejok baru i makan...
wow.. sedaPPnyee...
ngeeee

dan tekak sy maken sakett..
tp okeyy lagi ni..
okeyy.. kate saye..
make sy bawak pulak tekak yg saket siket2 itu pg jalan2 ngn Fiz..
kite pg jusco jalan2..
tgk2 baju..
kasot..
make i beli 1 sanDaL..
1 T-shirt ...
n 1 cardi..
hehehehe..
kemudian i tambahkan pulak dengan mkn KFC sebagai lunch...
make tekak i yg saket sikit2 itu dipakse makan goreng2an dan air gas pepsi yg memang tidak baekk utk tekak yg sakett..
ish3..
cian tekak i...

esoknye sy okeyy lg..
maseh bole tolong mama masak2 diumah..
cume malam itu sy sudaa rasse yg sy sebenarnye bakal demam..
n kebetulan mama memang demam..
jadi mungken sy jangkit ngn mama..
huwaaaaa....
tak bmayeee...
tp sy malas pg klinik..
dibuatnye dr soh quarantine kat umahh..
cemane pulak sy nak balek kampus wat keje...
ish3
tak lehhh..
jadik sy tak pg klinik..

Balek naek bas mlm tu wat sy rase lagi terokk..
dok dlm ekon spjg malam...
n sy tak larat turon...
sy tak turon langsong sampailaa kat KT...

n sy maseh lg tanak tgk dr hinggelaa hari ini...
hari ini hari ke-5 sy demam...
make sy btekad mahu tgk dr..
sbb sy da jangkitkan demam kat kiyaa..
sowiee kiyaa..
tak sengaje..
hehehhe...

make ptg td sy tgk dr..
pas2 nurse2 kt situ kate..
"UMT nak tutop kan khamis ni"
sy ngn kiya wat2 muke tkejot..
"pergghhh.. betol ke??? kite budak UMT pon tatau...
make sy pon cepat2 war2kan berte itu pade papa dan mama..
papa da siap soh beli tikett balek umahhh..
jgn dok situuu...
sy pon da beriye2...
gile laaa...
UMT nak tutop..
masok paper la tu mesti..

balek umah sy cakap ngn buz..
"buz UMT nak tutop khamis ni... gile laaa... org kat klinik cakap"

pas2 slumber je buz jawab...
"laaa... memang la tutop... kan cuti mid-seM...."

Huwaaa...
maLunye sy...
sy ingatkan sbb H1N1..
upe2nye cuti mid-seM...
malunyee...
mane nak letakk muke niiii..

p/s:tanak bgtau mama ngn papa.. nanti mesti dorang gelak kuat2.. benci T_T

sometimes~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 9:12 PM 3 sUare haLuss~
Sometimes things are better left unspoken.....

Sunday, August 2, 2009

soKonGan~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 6:30 PM 7 sUare haLuss~
sy penah dengar org katee...
dan sekali lg sy dengar dr fiz...

"manusie perLukan sokonGan"
"Kite akan Jatoh kaLo jaLan sorang2"

beToL ker???

yg Mane saTuu??

CaTataN si pEnCataT : seLL at 5:52 PM 5 sUare haLuss~
mmm ari ini sy nak cite pasaL kawan2...
rasenye sume org ade kawan2...
kawan2 bende yg paleng penting dlM idop kot kan...
kaLo tade kawan mesti idop jadik kosong...
sy rase kawan2 sy lg penting dr pakwe sy...

cume masaLah ngn sy ialah kawan2 sy berubah2 mengikot dimane sy berade...
kenkadang org tuu bole kawan ngn kawan die dr sekolah rendah sampai laaa die kawenn...
tp sy slalunye kawan ikot tempat..
kawan sy ade dimane sy berade...
kawan2 sy yg sekolah rendh duluu da lame tak jumpe..
dan lame tak contact...
seb bek ade facebooK..
make sy jumpe balekk kawan2 sekolah rendah duluu...
tp tak sempat2 lg nak wat reunion...
hehehhe..

bile sy sekolah menengah kawan2 sy yg laen pulakk...
begituuu laaa sampai m3x dan u...
cume ade 2, 3 org kwn skolah yg maseh slalu berjumpe mase cutii contohnye fiz, iza, siLa..

bile kat u kawan laen pulakk...
kawan ikot dorm...
pas2 ikot umahhh..
sy akan paleng rapat ngn budak2 umah sy..
sbb sy tak reti tido2 umah orgg..
cemane pon sy selesa kat umah sendiri...
jadik kadang2 sy pelik tgk org yg nak gi tido umah org laen tuuu...
kalo sy paleng2 pon umah kawan baekk bole laaa...

dan kadang2 sian jugak kat org yg kawan ngn sy tuuu...
sbb sy tak caring..
sy tak menjage..
sy tak menyebok...
sy bese2 jeee...
sy tak reti sgt nak sebok2 haL org ...
jadi same la maksoDnye ngn sy tak caring...

n bende2 pentig dalam idop sy slalunye sy kongsi ngn kawan2 sy yg rapatt..
cam blog ini ..
dulunye blog ini tak dipublishh..
jadik sy bg pd org2 tertentuuu saje...
jadik org2 yg tade blog sy kemungkinannye ade 2:
1) sy lupe nak bg kat die sbb die tak slalu ngn sy pon
2) die memang bukan org yg penting..

jadikk kalo la ade org yg mengaku korang tu bestie die...
tp die tak bg korang pon access blog die walopon korang da tebaL muke cam temboK mintak byk kaLi... ape korang akan pk:-
1) org yg mengaku bestie korang tuuu terlalu maluu nak tunjok bloG die yg gempakk
2) org yg mengaku bestie korang tuuu tanak share pon ngn korang bende2 yg die tuLes tuuu
3) terbaruu org yg mengaku bestiee korang tuuu da tak mengakuuu lg korang bestie die sbb die da ade bestie baruu ...
4) org yg mengaku bestie korang tuu memang wanted...die pedulik ape korang nak kecik ati pon...

mmm yg mane satuu gaknye ekk???
ade sape2 nk jawab takk???

yG ini tiDak BerTajoK~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 5:09 PM 3 sUare haLuss~

maaff..
lame sudaaa tidak blogging...

sebetolnye sy mengalami masaLah lebey kepade masaLah dalaman saje...
memang ade tym2nye sy seakan terlalu bosan dengan tenettt...
bosan yg sampai tatau nak watpe...
tade sape dapat selesaikan masaLah sy..
jadi kesannye sy tak..........

(penulisan berhenti selame 10 minit)

jadi kesannye sy tak blogging beberape lame...
penulisan terhenti sbb sy terpakse jadik bidan..
kiki baru saje selamat melahirkan...
perhatian kiki bukan orang okeyyy
kiki hamster sy yg kiuttt..
wewww....

sebetolnye selame sy tak blogging byk bende da jadik..
antarenye mimi sy da pregnent malah telah juge selamat melahirkan...
mimi bukan kembar kiki...
cume kembar sbb beli mase ari yg same...
mimi pon kiutt..
nak tgk mimi ngn kiki sile2 laa rujok entry2 lepasss....

dan sekarang sy sambong menules entry...
dengan perasaan yg bercampor baur...
sy betol2 mengalami masaLah dalaman rupenyeee..
dan penulisan sy terpakse bhenti disiniii...
sy tade mud menuless..
maafkan sy T_T..

dah laaa sy tade tempattt nak citee..
ade sape2 nak offer dengar masaLah sy takkk?????

????

CaTataN si pEnCataT : seLL at 5:00 PM 0 sUare haLuss~
sY bosan...
nak wat pape pon sy bosan...
sy bosan laaaaa....
cemane nak watt??? T_T
 

~TwiSteD LiFe oF seLL ~ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez