Tuesday, June 23, 2009

Sy teLah MemBuanG agaK ByK eMas~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 9:17 PM 8 sUare haLuss~
hadooiii..
penattt..
cam nak tercabut pinggang i..

td balek umah dr KT kol 6 lebey kurangg..
angkat kaen kama yg dijemor di bwh terik matahari tgahari td..
mungken kerane beliau tidak lagi menggunekan 'softlanpembunohbakteriawalautanpematahari'..
make beliau takot bakteria bersarang di bajunyee..
atau mungken juge beliau tlah membace post i yg terdahulu berkaitan pkaian2 budak2 umah no 19 yg dijemor di dalam umah diruang tamuu..
hehheh..
ntah la yg mane satu...

tp yg penting sy telah berniat baekk mengangkat baju beliauuu..
namon sy telahh diserang oleh sekumpulan kerengge yg bertenggek atas baju2 tersebot make dgn tidak sengaje terbawak skali masok umah diikutti dengan "jeritan2anakdaresuntii" hasil usehe sy dak kiyaaa rentetan kerengge2 tersebot bertaburan diruang tamuuu..
make sy dengan gaye heronye telah mencapai penyapu di tepi pintuuu lalu memenyekkan kerengge tersebot..hehhehe..
sowiieee kerengge..
terpakse bunoh korang ..kalooo tak korang gigettt..da laaa korang bykk... 1 kampong dok atas kaen tuu kottt..eeeuuuuwwwwwwwwww

mmm selepas ituuu sy dudok makan durian ngn kiya ngn kama...
hehhe..
durian lg..
nak wat cemane kan..
skang musem durian ..
tak rock la tak mkn durian ye taakkk..
hehhehe..

pas2 sy dok la depan lappy cek blog..
tp blog sy da tak lehh bace daaa...
byk sgt logo photobuckett tuuu...
ngokk...
agaknye templete punye link da expiredd...

make sy ngn perasaan sedihh dan piluuu..
T_T..
huwaaa... nak nangesss..
sy sukeee sgt page sy tuuu..
(eppp... biar la sy nak suke templete blog sendirik...:P)
sy pon tros laaa berusehe dengan gigihnye mencarik semule templete yg same dr uploader yg laennn..
haihhh..
carik punye carikkk (lepasss sejamm...byk gak la test templete laen..tp tak suke gak T_T)
seb bek jumpeee...
make sy pon tersenyom simpol sendirian .. sambel menyanyi2...
lalalaallala... da jumpe... lalalallaa...
begituulaaaa arakian lagunyeee...
kemudian sy pg dapor bukak esbok dan amek eskim malaysia berperise miLo yg kama buatkan dan makan ngn hepiinyeee...
yum..yumm... sy suke air batuuu..
air batuuu beshhh..hehhehe..

pas2 pulakk sy kene carik balekkk chatbox dan suson semule blogg...
make dgn ituuu..
sy tlah membuang agak byk emass petang (mm dr ptg sampai kemalam haaaa) ini...
(uuuiiittt betol2 buang emasss ni)
sebetolnye sy buang maseee saje...
tp mase kan emasss
ngeeee :D

tp tape...
dapat gak templete yg Lamee...
suke :D

Monday, June 22, 2009

kALi ini sY diTemaNi~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:59 PM 0 sUare haLuss~
sy skang..
sedang dudok2 ditemani lappy...
ngn meje jepon aka meja mkn yg baru je dikemass...
sbb balek td serabot tgk meje beserak2..
jdik i yg baeekkk hati ini dengan perasaan bangge tros pg dapor cuci periouk belange..
hahah..ade pulak periok belangge..
sebetolnye cawan2 dan pinggan sajee..
hehhe...

disamping itu sy juge di temani oleh segerombolan barangan2 wajib pompuan berube wallet, 2 hp (1 tok tepon kengkawan n 1 lg khas tok ma family :P), jam tgn,tisu muke, ikat wambot, sepit wambot.. kunci kete.. dan tidak k etinggalan Lawak Kampus edisi 5...
(eyttt.. lawak kampuss?? lawak kampus bukan barang wajib pompuan ponn )
elehhh biar la i suke bace Lawak kampus ponn..
hehhehe

n disamping ituuu tidak ketinggalan sy juge ditemani tivi cap akira yg sedang menayangkan muvie "anak halaL"..
ntah da bape kali ntah tgk cite ni..
ade la 17 kali kot..hehhe...
tp tape...
drpd busan .. sunyi munyi dan kelammm...
baekkk la tgk anak halaL ye tak...

mmm tidak ketinggalan sy juge ditemani dengan ampai kaen 2 tingkat yg penohh sesak dgn penghuninye iaituu baju2, seluar, skirt dan tshirt beserta pkaian tutttt yg baru dibasoh malam td...hehehe...


tgk haaa...
sesakk..
tak muat lg daaaa..hahah
korang tgk tingkat atas je..
sbb tingkat bwh ade tutttt..hahhaah :p

tp apsal plakkk ampai kaen ade dlm umahh???
jawapannye..
kiteorg malasss nak jemor kat luarr..
elehhh..
kat dlm pon kering pe..
kipass ade..
pas2 kite da pkai softlan yg bunoh bakteria walopon tade matahari tuuu..
wahahha..padan muke bakteriaa..
matilaa beliauu..
hahha

mmm tambahan pule sy juge ditemani olehh ..
cumi dan ciki...
hehheh..
dimane segale alkisah beserte biodata kedue2nye bolee didapati di entry2 lepas..
hehhe..
cumi dan ciki..aka imi n iki..
yg dibeli di kedai menjual aquarium dan haiwan2 pliharaan laen yg bername MING YU 2 di KT...
tp aunty kedai yg ngok tuu saje je wat sy maraa..
sy da kate nak sepasang..
1 lelaki ngn 1 pompuan...
sy pon pilehh la 2 keping hamsster yg kiuuttt skali
(eyyttt.. cam salah je penjodoh bilangan tersebot)..
mmm pk jap..
ooo..
semule..
ehem ehem..
sy pon pilehh la 2 ekor hemster yg kuit miut .. tomeyy sgt..
n aunty kedai tu kompiden je kate
yg i pilehh tu 1 pompuan 1 lelaki...

make i pon tggu punye tunggu punye tggu..
tak jugak beranakk...
ooo rupenye2 mereka adelaa sejeniss..
cesss..
sampai rini i dendam ngn tuan kedai tuuu..
(tp slalu je dtg lagi beli mknan ..hehehhe... sbb kat kedai die mknn hamster cantek2..heh..colourfull..hehhe)
mm jadiknye meh tgk sket gambar2 cumi ngn ciki


hehhehe...
mandikan dorang rituuu..
sebab dorang da kepam..
ekekke..


Imi tgh syookk kupekk kociii.. :D


Tgkk... ntah bape ketol kocii die sumbat dlm mulott???
20 ade kott..hahhah



yg ini sile telengkan kepale anda sementara waktu..
sbb i lupe nak rotate..
hehhe..
imi dok dlm mangkok makanan die...
ade ke patot..
dasarr kuat mkn..hehehe

make...
itu la die senarai2 yg menemani sy dikale ini...
jadi sy tidak keseorangan disini...
(sebetolnye sy balek tengahari.. sume org rajen dok kampuss...sy malas .. balekk umahh.. jadik padanlaa muke sy tinggal sowang...hahhaha)

padan muke??? T_T
nak maen ngn imi ngn iki laaa tihehhe :D

Thursday, June 18, 2009

sY yg seDang MenguPdate bLog~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 1:33 AM 4 sUare haLuss~
sebetolnye sy tak slalu ade idea nak menulesss...
sbb tu blog ini slalu saje malap..kelam..kusam malahan tidak terkini..
maafkan sy yg tak tau nak menuless ape..
sy bukan laaa real blogger yg bole updatee blog hari2..
kerane di kale idea tidak menjengok..
make entry2 susulan adelaa sgt hodoh dan bodoee..
T_T

mmm okeyy sy akan berpure2 hepi skang..
tihehehe...
(nak amek mud menulesss :P)

mm kite mulekan dengan ..
dengan..
emm ape ekk..
hehhe..
wokeyy kite mulekan dengan sy dan kama yg ........... kfc smalam..
(sile isi tempat kosong dan kalo malas sile la ikuti kisah ini hingge ke akhir rancangan :P)
hehehhe..
seperti yg diberitahu sebelomnye...
blog ini tidak terkini atau dlm bahase omputihnye amatlaaa tidak up to date..
agak ketinggalan dr segi cerite2nye..
cite ni cite smalam..
hehhehe..

smalam sy yg pulang ke umah pd puukol 3 tros lepak2 kat atas tilam lantai ruang tamuu(tilam yg dok atas lantai kat ruang tamu sebab tuan die panas tanak dok dlm bilekk)
mmm selepas guling2 ala kadar.. sy tgk cite death note kat lappy..
tgk punye tengok mate sy pon bgtau sy yg die nak berehat2 seketike bersame2 kit-kat..
epp... silappp...
mate sy mahu berehat2 seketike dengan tido barang seminit due..
sy pon dgn seronoknye telah tetido selame 20 minit...hehhehe..
(okeyyy pe 20 minit)..
hehhehe..
mm pas2 sy bgn mandi sebab sy panasss..
maklomlaaa dok kat tganu memang begini adatnye..
kalo anda rase sejok mungken anda tak sehattt.. demam atau pon anda cacat.. sile berjumpe dr)
lalu selesai mandi sy lepak2 lg keseorangn diri sambel ditemani lappy..
org laen sume tade kat umah..
kiya sampling..
kama kat lab tak balek lg..
buzz ngn kiya pulak gi pasar payang tok cuci2 mate katenye..
(elehh.. kite tau korang mesti nak sopping baju rayee..tihehhehe)
make sy tidak melepaskan peluang utk memesan barang 5 bungkos kopok sire cap syiling seringgit due puloh dan 5 sen...
sebetolnye cap syiling saje tapi die dok lukes gambar syiling singgit.. due poloh sen beserte 5 sen make setelah membuat pengiraan budak darjah satu sy pon mendapat jawapan = syiling seringgit due puloh dan 5 sen..
hehhe..
tp..tp...
upenye2 kedai yg biase jual kopok sedapp tu pegi tukar jual kopok cap menare pulakkk...
abes la keciwe dan berduke lare hatiku ini..
huwaaa...
tanak menare.. menare tak sheedaapp..
masenn..
don want..
make sy dengan remok hati dan yakin tros cancel akan pesanan tersebot..

namun sy gantikan dengan pesanan snack plate KFC..
hehhee...
make sy dan kama pon makan malam snack plate yg mempunyai 2 ketol ayam, woti yg sy bg kat kama sbb sy tak suke roti dan juge 2 mgkok coeslow..aikk?? 2mangkok??? mane mashed potato??
baru la sy sedar upe2nye die bg due2 pon coleslaw..
make makanlaaa kami akan coeslow yg byk ituuu...

make selang akan 2 saat setelah selesai makan kama mule mengadu akan sengal2 di bahagian perotnye... make beliau pon masok keluar bilik kecil itu beberape kalii...
sy yg maseh sehat dengan hepinye lepak2, baring2 sambel menyanyyi2 lagu knock you down dlm hati ..lalallalaala...
tibe2.. sy diserang..
huwaaa....
sy sakettt pewotttt..
apekahhh...
make umah kecil yg hanye di lawati oleh kama itu dilewati juge oleh sy sekali sekale...
adoiii laaaa..
kett pewoottt..
n bile malam da maken pekatt..
n memanggel2 kami tok tido..
kami pon tido dengan pewoottt yg tak selesaaa..
n sebagai effectnye sy bgn pukol 4.30 pagi sbb saket pewot dan perlu ke bilik kecil...

jd kesimpulannye di sini...
kiteorg keracunan KFC..
huwaaa...
mgken sebab ayam ..
mungken sebab overdose coleslaw..
atau mungken juge sbb kite makan pisang goreng petang tuuu...
takan la pisang gorengg????
jd sy mengkonklusikan mungken kami keracunan KFC..
benciii...
tanak makan KFC lg tok mggu nii...
ehhehe..
minggu depan2 bole kott..
ngehehgehe
:D

Monday, June 15, 2009

UjaN oH uJan~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:49 AM 2 sUare haLuss~
skang sy sedang dudok di depan laptop...
yg berade di depan tivi...
Tivi pule sedang menayangkan slot layaria dengan telemuvie kepompong..
jadi secare tak langsong sy sedang dudok di depan laptop menules entry sambel2 tgk cite kat tivi..

td kiteorg satu umah pg jenjalan kat giant..
tok beli2 barangan harian sambel cuci2 mateee...

dikale ini ujan sedang turon diluar umahh..
sudah lame dikale ujan kali terakhir turon membasahi bumi mengabang telipot ini..
lame sudaaa kami berharaapp supaye ujan turon...
sbb tempat ini sangatlaaa panasnyeee...
da la dekat ngn laoottt..
abeslaaa itam i yg da sedie itam niii...
adooiii laaa

dikale ujan ini...
sy rase sgt hepiii..
sbb sejokk ngn environment yg sgt nyaman..
n sy da lame sgt nak rase suasane ujann..
mase kecik dulu sy suke termenong tepi tingkap mase ujan tuwon...
termenong sambel tersenyommm..
hepi sgt perasaan mase tuuu..
tp sy tak maen ujann..
tak bolee..
nanti mama maraa

jadikk disebabkan suke sgt maen ujan sy slalu je berangan nak maen ujan ngn kawan2...
mesti beshh..
hehehhe..
jd mase skolah n dudok asrame je kiteorg curik2 mandi ujan..
sbb mama tatauuu...
syyyytttt...sampai skang mama maseh tatau...
hehheeh

kadang2 sy pikir...
encik ujan mesti hepi idopnyeee...
sbb encik ujan turonkan ujan..
bile encik ujan turon sume akan hepii...
pokok2 suke sbb dapat air fwee..
tak pyh tggu tuann die siraammm...
katak yg tak jemuu2 panggel ujan pon mesti sebok berparti sbb ujan yg dijemput2 turon tu da turon...
budak2 pulak mesti hepii jugak dok maen air ujann..
(i terkecuali sbb skali lg.. mama tak bg)..
n mesti akan lg hepi kaloo ujan tak berenti2 turon dan membentok sekawanan air=banjir..
jadi sy rase jadi ujan mesti hepiii...
sbb dapat hepikan sume orgg..

tp dikale iniii..
dikale ujan sedang turon dengan lebatnye dan dijangke akan berenti sekejap lg..
(sebab kat sini memang kejap je ujan slalunyeee)
sy pon sedang berade dalam keadaan yg sameee...
sy pon sedangg ujan...
tp sy tak hepi jd ujann..
sy tiada pokok utk disiram..
sy tiada katak yg memanggel2 sy utk turonkan ujan..
sy tiada kanak2 yg akan hepi dan mengharapkan sy tidak berhenti2 utk membentok banjir...
sy langsong tak berfaedahhh dan tiade hasil...


*kalooo bole sy tanak jd ujann..
tak seronok ponn T_T

Sunday, June 14, 2009

sY diTemaNi sa-EkoR beLAlanG

CaTataN si pEnCataT : seLL at 7:49 PM 2 sUare haLuss~
ari ni sy bizi...
sy kuar umah seawal pukol 9 pg..
(eyt..awal ker???)
pg hatcheri wat experiment yg maen2 ituuu..
percubaan same ade gerombolan ikan itu suke atau tidak menu copepod dan artemia ituuu..
dan melihat akan perubahan fizikal merekaa...
adekah mereka hepii...
berkembang dengan baekkk..
tumbuh dengan sehat..
ataupon saket tidak bermaye make matiii..
sume itu haroslah di catatkan utk membentuk sebuah data..

Selepas selesaii kerjaan sesi pagi ..
sy balek kerumah sambel menyanyi2 lagu knock u down...
sedapppnye la hai lagu ni..
ish3...
sesampai di umah sy busan..
tatau nak wat ape...
sume org sedang membizikan diri mereka maseng2 di kampus...
atau mungken juge ade ditempat2 alen yg tak diketahui..
make tinggal la sy keseorangan mengadap sebuat tivi cap AKIRA...
tivi sumbangan tuan umah yg kecik je..
comey lotey je bentuknye itu...
tp jgn tatau macam2 ade pade tivi itu..
bukan macam2 yg macemane..
cume kerane tivi itu dilengkapi dengan siaran astro berupe pakej family+ cartoon+ pakej mustika yg terbaru ituuu...
kami langgan semuenye kerane kami perlukan hiburann...
kami kan maseh remaje..
tihehehhe

sy berperassan agak mengantok dikala itu sambel menguap2 ala kadar..
sy gagahkan mate ini tgk tivi cerite.........
(sebetolnye sy tak ingat sudaaa cite ape sy tgk tadi)

kemudian setelah perot menjerit2 mintak diisi...
sy ngn kama pergi utk makan tengahari kat foodcourt..
make juadah makan tengahari sy adelah berupe sepinggan nasi goreng ayam beserta air teh o ice limau atau name glamournye ice lemon T...
selepas makan kamii terase utk menyantap pencuci mulot sebagai pelengkap selera..
make kami menuju ke destinasi seterosnye iaitu tepi jalan tempat pakcik menjual buah durian...
n kami pon tanpe membuang mase tros membeli 4 bijik durian dengan harge bayaran 1 keping not merah..
murahhh2...hehhehe
dan sepanjang jalan ke umah kami dihidangkan dgn bau durian yg mencucok2 ke lubang idong ku ini...

setelah sampai ke umah kami dengan pantas dan tanpe memikirkn mase depan..
tros capai parang..
kopek durian ..
dan makan dengan seronoknye...
wow..kite ade dessert arini...
sy ketawe hepi dlm hati :D

pas2 melihatkan jarom jam mengarah ke angke 3 ...
sy bergegas pergi ke hatcheri semule..
selepas wat keje ala kadar sy masok kampus amek kiya ngn bbuz..
dan secare tidak sengaje tlah memakse mereka temankan sy pg servis kereta..
(sebetolnye sy da lame tak servis keretaa.. terakhir adelah bulan 1..ish3)
make sementare menunggu kami borak2 sambel tgk HBO kat tempat menunnggu yg disediakan...
selesai servis kereta sy masok kampus semule berjumpe Dr. Z..
dan sesudah itu pg semule ke hatcheri...
bizinye sy ari ini...hmmmm (sile bace dgn perasaan bangge :P)


dan pulang ke umah di kale jarom jam mengarah ke angke 7...
dan pastu baru la ade mase bukak laptop dan berangan2 nak facebooking...
sambel baring2 atas tilam gedabak besar yg diangkot dr dlm bilek dok kat hall..
masok rini da 3 hari tilam tersebot bermastautin di sini lantaran sy ngn kama panas n tak tahan dok dalam bilek dan decide tok dapatkan udara dan hawa yg lebih nyaman lg di luar ini...
sambel bareng2 tersebot sy baru perasan sy ditemani sa-ekor belalang..
hehhehe.
tak sangke belalang tu nak teman syy..
baeknye encik belalang..
laallalala...
gambar blur..
maafkan camera hp sony-e sy yg tak berkuase tinggi..
sbb die kecik lg..
2.0 mp jee...
cian beliau...
mungken bile beliau besar sket nanti beliau lebey berkuase..
hehhehe


Encik belalang je teman sy petang inii...
okeyy laa dr dok sorang2..
hehehhe...
(sebetolnye org laen ade dok dlm bilek maseng2)
elehhh...
biar la i nak cakap2 ngn belalang pon :p
tp..
tp...
belalang nak tak cakap ngn i???
T_T

Saturday, June 13, 2009

aRi ni Ari JumaaT~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 1:53 AM 8 sUare haLuss~
ari ni ari jumaat...
ari ni ari cutii..
(perhatian: utk negeri2 tertentu saje)..
ari ni sy tak pyh gi kampus..
ari ni ade cerekapilihan kat tivi3..
n ari ni byk kedai2 tutop kat KT..

ari ni ari cuti...
tp pg2 sy da dipakse bgn pagi sbb nak kene tgk projek..
jd cam tak bape nak cutiii sgt pon...
n dipendekkan cite balek dr lab sy pg belikan sawapan tok budak2 umah..
sbb budak2 umah termasok sy mesti lapaaa....
(ye ker sy lapaaa??? ingat japp... ooo ye .. lapanye mase ituuu)
mmm jadi sy pg kedai roti canai depan PGA..
yg mane sentiase dibanjiri pengunjong2 tok mkn woti canai n roti telor..
sbb tu je menu utame yg ade...
yg laen pon hanye laaa telor sparoh masak...
nasik lemak mungken n mungken juge mee goreng..
(tak sure sbb die dok dlm kertas minyak yg legapp dan tak kan bole di intai dr luar)
tp org sentiase je ramai...
pelik gak la kadang2..
ntah jampi ape ntah tuan kedai bace kat sume org tmasok laaa sy n kawan2...
hehhehe..

make setelah membuat pesanan ringkas berupe 4 keping roti canai + 2 keping roti telor + tidak ketinggalan neslo ais n melo ais buat penghilang dahage yg mane tujuan utamenye utk mengelakkan tercekek dek makan roti canai ituuuu = Rm 8.70...
naseb bek ade not kaler merah dalam wallet..
cukop la nak bayar..
kalo tak mungken sy check in jadi pencuci pinggan sementare..hehehhe

n utk pengetahuan ini adelah santapan utk 4 org okeyyy...
make kami pon menyantap dgn selera roti2 canai tersebot ditambah pulak dengan hidangan segulong roti john yg buzz beli smalam di pasar malam pak tuyu...
sebetolnye buzz tetido malam td..
jd si roti john itu selamat tidak dimakan...
tp kiyaaa yg concern macam mak2 itu telah memasokkn roti tersebot ke dalam esbok...
maka kami pon menyentap juge akan roti john tersebot yg dipotong 10 dan dibahagi same rate kepade kami semue (sebetolnye kama dpt lebey sket..hehehhe)..
make itulaaa santapan pagi kami...2 jenis roti yg panasss baru masak.. n 1 jenis roti yg sejok beku cam eskimm... n berlanjutan ke makan tengahari .... sekali minom petang...
semuenye adelah tergantong kepade 2 jenis roti tersebot...
tp memang bagosss...
kami tak lapar sampai kepetang...

bile da pukol 3 buzz ade keje gerombolan akak2 dan abang2 "F" di DSM...
make buzz pg meningggalkan kami bertige diumah..
dan saat2 itu tidaklah kami lepaskan begitu saje...
kami isikan dengan tido depan tivi sampai kepetang..
hahhaha..
selepas cukop tido sy pon bgn dan mandi ..
ohhh..upenye sy tak mandi dr pagi..ish3..
(tp takpe..sy da mandi malam sbelomnye)

pas2 ptg2 sket tu perot kami btige da menyanyi2 lagu keroncong...
perot2 itu berduet2an nyanyi bersame2..
tp tade sorang pon bsuare sbb nak mkn malam saje...
make hanye our tummy do the talking..
wahahhaha...

dikale si perot2 sume dok wat koir..tibe2 buzz balek dgn 2 bungkusan berisi 5 polistrin nasik goreng dan keropok ikan secukop rase..
wow...
make kiya si emak itu pon teros mengambil langkah tepat dan bijak dengan memanaskan nasik goreng tersebot..
make skali lagi kami mkan sambel tgk tivi..
dan berperasaan amat gembire setelah berjaye menghabiskan segerombolan nasik2 goreng ituuu..

pas2 bile da malam sy pon da merancang2 tok pegi lab merajen2kan diri utk mencatat data...
tp tibe2 tercetos idea utk pg jalan2 kat KT sambel mkn KFC dan membeli seluar checkered yg sy da lame aim kat expo Dataran Syabandar..
make rancangan ke lab itu tertanggoh begitu saje...
kami 1 umah pon naekk keta dengan hepinye menuju KT..

Setelah bermusyawarah ala kadar ,kami pon sebulat suare nak pg KFC batu burok sbb kat bandar mesti jem n susah dpt parking sebab ari cutii..
n kami pon pg la KFC batu burok yg memerlukan 70 sen sebagai bayaran letak kete..
pas2 mase mkn kat KFC sy telah pon tertarik hati dengan 1 bende...
eeee....cute sgt die..
sy rase macam nak memiliki beliau..
auuuuwww... beliau betol2 memikat hati ku ini...


Tgk tuuu...
ololoolo..
kiutttnyeee diee...
die la tumbler baru sy..hehehhe

pas mkn2 secukop rase..kami pon teroskan ke destinasi seterosnye..
iaitu ke tapak expo ituuu..
dan meneruskan misi memburu suar checkered ituuuu...
n misi accomplished..
hehehhe..
suar itu telah dibeli dgn harge RM45..
abes la rabak duwet sy..
sy da la tade duwettt..
ish3
pas2 sy ngn kama beli topi snowww tuuu...
hehehhe..
maklomlaa dok tengganuuu...
tengganuu kan slalu je turon saljii
(sile bace secare backwards okeyyy)
hahahha..
topi itu= Rm15= maken kempesss la poket i..
haihhh

tp malam ini pon i hepiii...
dpt tumbler yg kiut miut...
dpt suar baruuu...
dpt topi snowww yg canteeekkk...
cemane nak muddyy..
hepi sgt syy :D

Thursday, June 11, 2009

Nobody Wins ~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:43 AM 0 sUare haLuss~
Nobody Wins
by The Veronicas

Hold your head up high, you're never wrong,
Somewhere in the right, you belong,
You would rather fight, then walk away.
What a lonely way, to breathe the air,
What an unlovely way, to say you care,
Now we're to far gone, for me to save.

and i never thought that we'd come to this,
Maybe there's beauty in goodbye,
(no-ones wrong or right,you would rather fight than walk away)
There's just no reason left to try,
(now it's gone too far, look at where we are)
You push me away, another black day,
Lost count of the reasons to cry.
Look what you've missed, living like this,
Nobody wins.

Searching for the truth, in your eyes
I find myself so lost, don't recognize,
The person now that you, you claim to be.
Don't know when to stop, or where to start,
You're just so caught up, with who you are,
and now you're far too high, for me to see

And i never thought that we'd come to this,
Maybe there's beauty in goodbye,
(no-ones wrong or right you would rather fight than walk away)
There's just no reason left to try,
(now it's gone to far, look at where we are)
You push me away, another black day,
Lost count of the reasons to cry,
Look what you've missed, living like this,
Nobody wins.

You, never say you're sorry,
Try to tell me that you love me,
But don't, it's too late to take it there

Maybe there's beauty in goodbye,
(no-ones wrong or right, you would rather fight than walk away)
There's just no reason left to try,
(now it's gone too far, look at where we are)
You push me away, another black day,
Lost count of the reasons to cry,
Look what you've missed, living like this,
Nobody wins.

Wednesday, June 10, 2009

sY doK terMenong dePan lapTop~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 7:27 PM 0 sUare haLuss~
sy skang..
sedang tidak keruan dan tiada haluan..
sbb sy ngntok...
tp terase bersalah nak tidoo..
sbb sy da tido tghari td...

sy bgn awal rini...
kol 8 da bgn...
(awal ker??)
sebab rini ade byk keje...

pas2 pas da wat keje...
kol 12.30 sy balekk..
sbb mate sy sebok berdialog dan berdiskusi dengan diri sy..
mate sy kate die ngntok..
die nak tidoo..
sbb die kate die tak cukop tido pagi tadi..
tetibe da kene bgn ..

jd sy yg baek hati ini tak sampai ati dengar mate sy merayu2 nak tidooo..
make sy pon balek umahh..
sbelom tido sy layan mate sy ngn beberape siaran kat tivi..
pas2 bile mate sy da layuuu sy pon tidooo...

pas2 kol 2 bgn pg lab..
wat keje yg maseh berbaki..
haihh..
malass tol laaa...

pas2 balek umah kol5 tuuu...
tgk tivi...
abes tgk tivi da pukol 7...
jadi skali lg sy rase bsalah nak titoo...
da nak margrib..
kalo tidoo mesti telajak smpai kol 8 lebey..
yee..mesti telajak..itu sudah pastii..
make sy dok depan laptop dan termenong sambel menules entry ini...
kekunonnye nak tahan ngantok..
hehehhe

disampeng ituuu..
sy sedang berpikir2 dan berkire2...
sbb buzz soh sy wat esei panjang la kekunonye..
ala2 cerpen gituuu..
hehhehe...

tp sy bukan penuless...
make utk itu sy perlukan mud yg baekk utk menuless...
tp2..
ish3..
sy tak pk lg pon nak tules apeee...

nak tulesss pasal ape ekkk???
emmmm

Sunday, June 7, 2009

wat the %^*&^*

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:16 PM 2 sUare haLuss~
hari ni cukop tak besh bg i...
pagi2 bgn (walopon sbenarnye bgn td da tghari)..
da tensi..
saket pale...
tambah tak bermud...
rase marahhh yg sampai berkerot2 dahi...
rase nak mencarot2 seharian...
haihhh...

tatau la nape...
ari ni sy memang tidak bermud...
rase sume yg dibuat serbe tak kene..
bgn2 td gosok gg, basoh muke..
pas2 pure2 rajen..
prepare brg2 yg nak bwk pg lab..
tp maseh..
maseh marah dan malassss...
n rase nak menanges2..

ade gak la moment dimane kelopak mate i da btakong digenangi aiir mate...
tp blom lg mahu di lepaskan takongan ituuu..
make air takungan itu kering sie2...
kemudian terjadinye rentetan takongan yg penoh utk kali kedue dan ketige..
namun maseh lg sie2..
tiade yg terlepas dr kelopak ituuuu...
make maseh la ianye sie2 saje...

tape laaa...
sy rase nak biar takongan tu bertakong lagi dan lagiii...
biar skali bah je yg dtg nanti...

tp...
tp...
ish3..
mane boleee..
nanti org tau..
malu la sy...
sy bukan lembek dan suke maen air okeyyy...
cume di ketike sy tidak selesa...
rase bodohh dan kenkadang rase nak telan panadol...
dikale itu saje sy bkebolehan takongkan air plg banyak kat anak mate..
n dgn hebattt bole hepi maen2 air...
sbb pas banjir besar tu sy akan hepiiii..
hepi sampai rase nak bernyanyi2..
lalallalallala....
maen air ape.. sape tak hepi...
hehhehe..

tp utk hepi itu sy perlukan mud yg baek utk buatkan banjir itu terjadi..
n sy takde itu skang...
jd sy akan izinkan ia btakong saje...
tak pyh la banjir..
haihhhh..
marahnye syyy...
marah laaa...
nape ekk???

Friday, June 5, 2009

maLam ini Aku hePiii ~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 2:26 AM 0 sUare haLuss~
hehhehe..
epi2..
epi besday to fara ngn jimi..
epi2..
hehehe...

sebetolnye bukan epi besday yang nak dikongsi kali ini..
epi ini merupekan perasaan sy ketike sebelom..berade dan selepas pegi funfer..
hehhehe...
sgt hepi perasaan itu...
mase nak pegi..epi..excited nak maen macam2..
mase berade... epi sbb tgk ramai org n sume org pon epi..
amse selepas... epi gak sebb da mengexperience perasaan selepas maen..
wow..
pendek kate i epi..

hehehe..
tp sebenarnye kite sempat maen 2 je...
euro wheel yg besar nak mampos..
tp cam agak busan dgn kelajuan yg same, slow-mlow dan tidak mencabar..
kemudian kami teroskan dengan roller-coaster.. tomeyyy..
kite 3 org (kama, kiya n me) dok dlm mangkok bulat yg bungok...
hehehhe..
cam nak tcabot jantong i..
abes serak2 da sore..
tp tengah sedap2 i jerit2 ngn penoh perasaan tetbe mangkok da benti...
da abes daaa..
kejap sgt..
cesss...
mangkok tol laaa...
ish3..

cam bese..
sedikit gambar sample...
yg full copy ade dlm facebook..
hehhee





Thursday, June 4, 2009

SeteLah seKian Lame~ (3nd series)

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:10 AM 0 sUare haLuss~
ini pule merupekan entry sy yg ketige (back 2 back) yg ditaip secare teros meneros dr umah no. 19 dan tanpe menghiraukan keadaan sekeliling....
n entry ini ade bertujuan melaporkan keadaan semase dimane sy sedang dudok diatas katel ngn sebijik laptop..
n sedang bkire2 akan mase depan...
dimane kami (budak2 umah no19, taman desa sri tanjong.. dengan sy dan kama sebagai penaung society tersebot) hahahah...
sedang merancang, berkire2 malahan telah pon membuke 1 blok yg bakal membuke peluang pendapatan kepade ahli2nye...
hehehehe...


begitu laa rupenye blog yg bakal kami usehekan..
heheheh...
semoge suksess..

Wednesday, June 3, 2009

SeteLah seKian Lame~ (2nd series)

CaTataN si pEnCataT : seLL at 11:48 PM 0 sUare haLuss~
entry ini ditules sebaek sahaje 1st series of SeteLah seKian Lame punye entry selamat dipost..
hahahha...
(biar la i nak letak entry byk2 pon :P)

mm mase balek rituuuu..
kite btolak dr jeti langkawi kol 10 pg..
sampai kuala perlis kol 11 pg...
sejam tuu nak sampai..lame siot...
(sebetolnye aku tak terase pon sejam dlm feri tuuu sbb aku mbute... malam tu tak tido ..heheheh)

pas2 dipendek2kan cite yg panjang...
kite sampai kampus kol 10.30pm...
ish3..
nak kematu bontot i dok dlm van tuuu
gile lame baru nak sampai..
hish..
saket plak ati i ni...
pas2 sampai zana ngn kiya berserta buzz dtg menyambot ketibaan i di balai ketibaan..
ops silap...
heheh...
datang jempot kat kampus je sbenarnye...
tp kama tade pulak...
die balek sebab dadam punye besday tym tuuu..
tp die tak bawak kite cupcake pon...
da la cup cake tuu kiiuuttt...
huh...

mm pas2 balek kemas barang...
yg kekunonnye banyak ..
(betol byk la kot... da suem org dok menyakat i )..
tp sy maseh tidak berpuas ati dengan perbelanjaan yg telah dilakukan dengan yakin itu...
mane cukop ni...
byk lg tak beli pon...
hish...
sy mengeloh dengan perasaan hampe..
(cess... ape punye tamak daaa)

mmm pas2 plak kite 1 umah ..
tanpe kama (huwaaa... die tak balek2 pon)..
pg la bandar mase tuu...
busan beb dok umah...
n kite telah membuat pilihan utk dinner di secret recipe..
hehehe..
gile lame tak dtg situu..
n kite dapat port yg seswai n tepat dr segi lighting utk menjadi model sambilan..
heheeh..
make sesi shooting itu pon bmule...

ngn kiyaa..


looo.. ngn kiya lg


ngn fara n.... eyt.. ade lg kiyaaa ..pelik2


ngn fara lg n kiyaa lg... ish3.. ade aje si kiya ni laaa....


looo patot la ade kiya je dr td...
die kan ke osmet i...heheheh

make dgn itu rentetan peristiwe shooting seterosnye maseh lg bole diikuti...
jadi sile2laa buke facebook sy..
terime kaseh..
hehehhe...



SeteLah seKian Lame~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 11:14 PM 0 sUare haLuss~
wow..
lame suda tidak membuke laman ini...
munken sebab sy malas...
mungken sebab sy rase ia tidak berkepentingan..
mungken sebab sy bizi..
dan mungken juge sebab sy dah terlupe wujudnye laman ini...
hahha..

jadi setelah sekian lame laman ini menjande tanpe disentuh..
hari ini sy berniat dan telahpon mencipte entry ini...
disebabkan lame sudah tidak blogging sebagaimane tajok di atas..
make ape yg ditules ini adalah ceritera dahulu kale saje...
yg mungken sudah lapok..
namon maseh lg mahu diwar2kan...

kite mulekan dengan...
mmmm...
byk sudah kenangan lame...
mm ape ye??
mmm...

(20 minit kemudian)

okeyyy..
kite mulekan dengan conference yg telah sy bersame 24 pelajar laen (termasok 3 org driver yg dulunye juge pernah bergelar pelajar)...
conference yg bertempat di Awana Porto Malai Langkawi tersebut telah dihadiri oleh ......... org peserta (sebetolnye sy tak amek port pon mase opening ceremony... mase tu die ade bgtau berape org participant..heheh)...
mmm segalenye berjalan dgn lancar...
terutamenye slot berjalan2 amek angen sambel sopping2 secukop rase...
ditambah pule ngn pak cik driver yg sporting nak mampos..
thanks 2 pak cik marzuki..
hehhe...
sgt sronok tym tuu..
n i tanpe sengaje telahpon terbelanje terlalu byk barang ...
sebetolnye bile da balek umah i tak hepi pon... sbb cam tak cukop byk pon barang.. hish...
tp da cukop wat tangan i n tangan beberape kawan2 laen tak muat make terpakse la kami menyewa troli di jeti yg berharge Rm1 ituuu...

2nd day sbelom balek sempat pulak jumpe anis...
kawan sedegree yg dahulunye agak bercelaru identiti beliau..
namon skarang she's totally change..
hehhe...
perubahan yg bagos...

make di sini saye bniat berkongsi beberape potret sebagai kenangan..
sile laaa tatap:-

anis yg dah ayuu :P


gi melawat snake sanctuary..



roomate kat green hill chalet ..



dinner kat Awana



ngan .... (tak ingat name mamat ni... bole?? :P)



ngan kak mai dalam van..
heheh


ini.. sebahagian memori yg sempat dirakamkan utk kalian...
ade lg byk sbenarnye..
tp sile laaa ringan2kan tgn korang tok gi type address facebook (sellinna zaki)..
yg laen i da upload kat sane..
heheh

mmm jadi di kesempatan ini ingin lah sy merumuskan..
bahawesenye Langkawi yg dah ditukar namenye dr Langkawi : Pulau bebas cukai kepada Langkawi: Geopark itu agak happening utk dilawati skali skale..
ngn banyak sgt tempat sopping.. ditambah pule ngn pekedai2 yg mengejar keuntungan semate2.. sampai tak reti2 nak tutop kedai walopon da tengah malam...
hehehe..
i suke laaa....
mmm barang pon murah...
ceklet murah...
troli beg murah...
pinggan mangkok murah...
rokok ngn pelbagai perise yg lazat murah...
pendek kate seswai utk org2 berpendapatan rendah seperti sy..
heheh..
jadi jempot2 la dtg ke Langkawi..
n jgn lupe jempot i skali..
hahahah...

 

~TwiSteD LiFe oF seLL ~ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez