Saturday, November 22, 2008

sELaMaT aRi JaDi seLL~~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:07 AM 0 sUare haLuss~
Skarang jam di tgn menunjukkan angke 12..
make ari ini telah pon btukar mjadi esok..
kalender telah btukar no ke angke 22..
make ari ini ialah ari jadi seLL yg ke 22 thn..
ish3...
tue sudaaa...

selamat ari jadi...
selamat ari jadi..
selamat ari jd seLLinna..
selamat ari jadiiiiii.....
(ini ialah lagu ari jadi)


tahun ini aku mau jadi org pertame yg wish epi besday pd diri sendiri...
epi besday seLL..
may all the happiness be upon u~~

Wednesday, November 19, 2008

aKuKaH yG mALanG~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:11 AM 0 sUare haLuss~

Aku kah yg malang???
Di saat ini tiada jawapan~~

Aritu (ari di mane aku terlalu bizi make tidak dapat menules entry ini)..
Aku jenjalan di jusco utk membeli stok2 makanan dan meluaskan pandanganku yg sempit dan hanye terhad di sini saje lantaran tuntutan si rotifer)
Jalan punye jalan..
Belek punye belek barangan…
Tanganku terlanggar akan rak barangan itu..
Make patah kuku di jari kananku yg berukuran beberape millimeter ituu…
Tp bukan patah dikuku saje seperti biase…
Kuku itu patah di daging..
Dan berdarah2..
Huwaaa :(

Kemudian jariku itu ku balut dengan plaster yg baru dibeli dr guardian..
Utk melindunginye dr kecederaan yg lebey seriyes..
Dan tuntutan kerje mengharvest si rotifer menggunekan air masen pasti menggamit kesakitan yg amat..
Waaaa… :(
Make aku bertanye pd diri sendiri..
Aku kah yg malang??
Tiade jawapan utk soalan ituu..

Selang 2 hari aku dijemput pulang oleh mama…
Kebetulan pule hari minggu…
Papa ade di umah..
Dan mama nak masakkan chicken chop…
Heheh..
Besh sgt chicken chop mama..
Heee…

Selesai mkn aku ke ruang tamu utk menjamu mate..
Tengok tv dengan pelbagai cite…
Sambel2 tgk tv aku maen2 ngn kuceng jiranku ituu..
Yg membuat umahku ini bagai umahnye sendiri…
Tambah pula manje yg melampau..
Ingat aku tuan die kee???
Cesss…
Seb bek tomeyy..
Pas2 maen punye maen…
Layan punye layan…
Si kuceng tibe2 ter’excited’ state agaknye..
Lantas membenamkan beberape batang gigi dlm daging di tangan kiriku ini..
Aaauuuccchhh…
Sakettt..
Dan berdarah lg…
Make sekali lg memerlukan bantuan si plaster utk menampal luke ituuu…
Haih…
Luke lagi…
Lalu aku bertanye pd diri skali lg..
Akukah yg malang???
Namun aku maseh tiade jawapan utk soalan ituuu…

Ptg tu jugak balek ke tempat kerja kerna ade pekerjaan yg maseh berbaki…
Panggel chin tok ke lab…
Dan kerane malas bawak kete..
Make nek kete chin saje..
Sesudah sampai aku menutup kemas pintu kereta..
Dan dengan sepantas kilat pintu kereta di belakang yg ditutup RA ku itu teros menyambar tgnku…
Skg 3 jari aku berade dalam pintu kereta yg tertutup rapat…
Makkk…
Aku terjerit kecil…
Make si RA itu teros bukak pintu yg membaham tanganku itu dengan pantas..
Adoi..

Tanganku menggigil2 dan panas…
Menahan saket yg dtg…
Make ia mule lebam dan bengkak..
Tp kali ini aku tidak perlukan bantuan si plaster..
Kerane tiada pendarahan luaran..
Hanye pendarahan dalaman di kawasan2 lebam ituu..
Jd kusimpan plaster itu utk kegunaan akan datang….
Make aku bertanye sekali lg…
Aku kah yg malang???
Namun kali ini maseh tiada jawapan…

Malam ituuu..
Kenyataan datang sendiri…
Tanpe dijempot..
Tanpe dipanggel…
Tanpe diminte..
Aku luke sekali lg…
Cube menggunekan plaster utk menampal luke yg ade..
Namun plaster itu tidak dapat menampung luke yg parah di sudut hatiku ini..
Make utk kesekian kalinye aku tertanye2…
Akukah yg malang???
Dan kali ini aku ade jawapannye…
Ye seLL.. anda memang malang~~~

Friday, November 14, 2008

Ade TeNeT siNi????

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:41 AM 1 sUare haLuss~
topik ari ini ialah seLL yg tertipuuu...
ish3...
cemane bole ade tenet pulak kat sini...

dulu kan mase i dtg sini kan tenet slalu putos2..
sampai kiteorg slalu saje dok memaki2 sapela yg gatal tgn menutop si router wireless ituu..
yg membuatkan kiteorg susah nak wat keje..
susah nak carik jurnal..
susah nak carik bhn tok presentation...
cesss...

pas2 aku beli broadband yg bharge beberape rat..
agak mahal...
dengan modem Rm499..
dan Rm98 bulanan..
ish3..
mahal2...

tetibe malam ini hatiku terpanggel2 utk cube connect pade wireless connection yg ade..
cesss..
gate office on rupenye..
dan adelah sgt tangkas okeyy...
mengalahkan si broadbandku ituuu...
eeee...
jahat laaa....
tau tanak beli broadband...

tp tatau jugak...
mane tau si gate office tertutop lg angkare tangan gatal sesapee...
tp mintak2 esok ..luse dan seterusnye gate office maseh tbukee...
supaye i senang nak mendonlod...
hehheeh...

Wednesday, November 12, 2008

BeAkeR + c0NiCaL fLask + roD KacE

CaTataN si pEnCataT : seLL at 12:05 AM 0 sUare haLuss~
ish...
lame sudaaa tidak memblog..
kerane kehidupan yg sgt bizi di sini...

sume bende pon tak sempat dibuat..
nak uros diri sendiri pon perlu bpikir due tige kali...
nak jenjalan???
lg la tade mudd..
sume pon malas nak wat...
sebab tetiap ari pon penat..
tiap mase pon letih..
jade mase yg ade digune utk berehat saje..
shish...

cite pasal wat keje lab..
haih..
busan sunggoh tajok ituuu..
tade byk bende blaku..
pagi2 dtg amek sample...
pas2 kire..
pas2 kire makan..
bg makan..
bg makan..
bg makan..
bg makan...
bg makan...
bg makan..
sehingge 6 kali sehari...
sehingge ke tengah malam...
sambel kate pade rotifer...
"bertumbuhlaaa dgn baek... bertumboh byk2.."
pas2 kalo ye si rotifer mendengar kate, bertumboh dgn byk ..
aku akan tambah syg die...
tp tambah byk pulak keje..
kene harvest n upscale..
ish3..
tak byk nanti data tak cantek...
byk nanti penat...
ish3...
cemane ek???

pas2 2,3 ari ni keje aku ialah lebih kepade menjahanamkan harte bende makmal yg serbe kekurangan itu...
aritu da terpecahkan rod kace...
pas2 wat2 tak bsalah...
pas2 pulak..
tpecahkan beaker ...
yg bunyiknye bole didengari dr jarak 1km..
waaaa...
ape punye terok laaa...
pas2 pulak conical flask 5L..
tp yg ni bukan aku yg pecahkan..
ni chin..
ahahha...
mase amek air pon bole pecah..
flask itu pecah di dalam air..
ish3..
pelikkk...

dan 2 hari ini aku belajar care rawat air...
tambah klorin..
pas2 buang klorin...
sehinggela kepade kedudukan paip2 utame yg menhubongkan air laot dengan tangki bertan-tan itu...
haihhh...
kene meh belajar itu pulak...
ahahha...

kehidupan yg bizi dan tidak snunoh..
memakse aku utk tidak menghiraukan blog ini beberape ari..
td baru bace comment mummy...

utk mummy...
kite bukan sombong laaa...
kite betol2 bizi tau...
sampai nak maen tenet pon tak sempat...
nak reply msg dak amir pon tak sempat tau...
tp ritu da wish..
ehehhe...
seb ade last 1 sen kedit yg tinggal..
n naseb bek die pkai celcom..
ehehehee...

hari2 esok akan same saje bizinye..
sampai aku yg dok dekat ngn umah pon tak sempat nak balek umah...
apekah????
maafkan anakmu ayahanda dan bundaaa...
ampuunnnn....

Friday, November 7, 2008

seLL bpinDaH uMah~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 10:01 PM 1 sUare haLuss~
ari ini..
seLL bpindah umah ke gelang patah..
dudok di bilek yg bharge 10 hengget sehari...
dan bileknye ala2 hotel ituuuu...
(sile rujok entry lepas)

ini sume memang ankare si rotifer...
eee jahat la kalian...
dan juge kerane si RA itu telah sampai..
make boleh menemaniku supaye tiada mate2 yg nakal memandang dan berbisik2 apabile nampak aku dan chin ke mane2 bsame..tambahan lg bilek sebelah menyebelah..
make segale fitnah bolelaa dielakkan..
make aku tinggal di bilek ini bsame RA ituu..

cerite ari ini dimulekan dgn peng'upscale'lan si rotifer...
ari ni kene aupscale 4 tank...
waaaa...
penat sgt..
pagi kire rotifer then upscale yg diberi mkn nanno..
tetapi memandangkan yg diberi mkn nanno itu agak keterlaluan siketnye...
tidak mencapai sasaran bak kate dr farid..
ahahha...
make kite hanye harvest da tukarkan die ke kediaman yg baru namun same saje volumenye..

selesai mgharvest 2 tank yg memakan nanno itu..
hari suda tgh hari...
matahari suda tegak di atas kepale...
waaa...
panas...
tak larat nak meng'upscale' yg memakan selco pule...
make yg itu ditanggohkan ke sesi petang...

langkah diteroskan ke bilek utk mengemas dan mengemop sbelom bilek tersebut diduduki..
selesai mengemass..
pg mkn ngn chin da si RA itu..

kemudian kembali ke tempat di mane tugas yg tidak selesai itu berade...
tp kecewa.. 1 tank kediaman rotifer yg telah selesai dicipta telah rosak...
bocor umahnye..
make separoh drpd isi umah itu tlh berjaye lari dr umah..
make separoh la jumlah si rotifer yg telah dijage dgn baek ilang...
waaa...
tensi laaaa....
apsal bole bocor pulak.???
siioooot...

pas2 pindahkan die ke umah baru..
shishhh.....
tambah lg keje...da la blom siap lg 2 tank..cesss

jd dipendek cite semuenye siap tatkale si jam di tgnku ini menunjukkan ke angke 5...
hadooiiii...
penat..
balek bilek yg tlh wangi setelah dimop dgn fabuloso ituuu...
dan hajat ingin melelapkan mate...
penaattt...

tp...tp...waaaaa
nak nanges la gini...
panas sgt bilek...
eeee...panasnye..
tak leh tido..
:(

tak tahan panas lalu tros mandi..
tujuan utk mengurangkan suhu kepanasan itu...
agak selesa selepas mandi..
pas solat margrib..kuar pg mkn dan selesai mkn perlu memberi mkn pula pade si rotifer...
dan selepas ini sesi makan itu akan bterusan dan jadual mkn seterosnye adelah pd jam 12....
apekah???
i nak tido...

Wednesday, November 5, 2008

seLL yG MalaSs daN tiDaK b'mUd~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 8:03 PM 1 sUare haLuss~
Hari ini topiknye ialah...
seLL yg malass...

ish3...apesal la pemalas pulak si seLL ni??? mari same2 kite melihat punce2 atau simpton2 yg menjadikan seLL malas:-

1)panas...tp malas nak bukak alat pengipas udare (kipas) mahupon alat penghawe dingin (air-con)
2)nak siapkan paper.. tp malas betol nak wat discussion dan mencarik maklumat2 mengape si Arenosetella kaiseri itu suke akan isochrysis..
3)ngantok...tp malas nak melangkah ke katel yg jaraknye cume setengah kangkang kere je dr mejeku ini.
4)hawos...tp malas nak amek air kat dapor..
5)nak tgk tv..tp malas nak pasang plug n on tv...

pokoknye ape pon seLL malas skg ini..
mungken seLL mprotes pd diri sendiri..
make seLL tak mahu buat ape2...
nak dok diam saje...

rentetan dr itu...
seLL juge bermud tidak baek pd malam ini..
atau dlm bhse omputehnye..
im not in d mood dis nitee..
haihhh...

kenape seLL tidak bermud mlm ini.. cube kite lihat pula yg ini:-
1)kerane seLL panas tp seLL malas nak jadikan environment ini sejokk dan nyaman..
2)kerane seLL nak siapkan paper tp seLL mls nak carik bhn
3)kerane seLL ngntok tp nak lelapkan mate pon seLL malas..
4)kerane seLL hawos tp seLL malas nak amek air..
5)kerane seLL nak tgk tv tp malas nak on tv..

tu la die..
si seLL yG malas..
tanpe sebab yg bole dibahas..

jgn jadi seperti seLL..
jgn penah jadi seperti org ini..
yg tidak bermud kerane kemalasannye sendiri~

Monday, November 3, 2008

sI KucInG daN GiraFfe yG cUmiLL ~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 10:01 PM 3 sUare haLuss~
Tengahari pg mkn lunch ngn chin..
selesai mkn nak pg kedai runcit beli barang...
tp tertarik dengan 1 kedai cenderahati yg menjual pelbagai barangan..
make hajat ke kedai runcit ditanggohkan buat seketike...

belek punye belek...
belila 2 tempat kunci..
(bukan tempat kunci sebenarnye..ia lebih kepade accesory utk hp)..
tp tak kire..nak panggell tempat kunci gak...
ulang kali kedue..
ehem...ehem...
belila 2 tempat kunci yg amat cumil skali..
dan memikat hatii..
heeeee

cube tgk ini..
si Kucing dan GirafFe yg sgt cumill...
hehehhe...

Yang ini si giraFfe...
kaler itam.. memang warna feveret i..
tgk tuuu...
dan yg ini utk sy...


Ini pule si KucinG...
tp yg ini kaler putih...
bukan warna feveret sy..
jd yg ini utk kamu..


Dan yang ini pula...
Si giRaffe dan KucenG...
Si giRaffe dgn bulu mate yg Cantek..
dan si Kucing yg berbintik2 puteh dan bermate galak...
thehehhe..
jd yg ini utk aku dan kamu~

bErBuaL deNgaN muMmY~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 9:06 PM 3 sUare haLuss~
Topik hari ini...
berbual dgn mummy...
yg mane mummy itu bukan lah ibuku..
bukan juga ibu angkatku..
malah bukan juge ibu mertueku...
ini sebenarnye ade lah seorg kakak saje...
kakak angkat yg kukenali mase bersekolah tingkatan 1 dahulu kale...

Seperti satu dialog shin chan dlm komik shin chan yg byk terdapat dlm bilikku ini..
yg mane bunyiknye begini..
"walopon adelah mummy..tp bukan dalam kelab mlm"..
ahahhaha...
klakar tau sin chan..
mungken anda patot mcube...
tp ingat ...
utk membeli komik sin chan yg tulen..
ukuran si buku adelah sangat penting...
slalunye kalo bukunye bsaiz kecik..
citenye tak klakar..
dialog pon merapek dan tak menarek...
jd belilah yg saiznye besar...
tentu anda bpuas ati ~~

Kembali ke topik asal..
ari ini..
berbual ngn mummy...
mummy kol...
pas2 buat2 gaye seorg executive...
dgn suare yg dicover2..
eleh...
ingat kite tak cam???
kite tau laaa...ahahhaha...
silap la mummy.. :P

pas2 berborak2..
dan mummy kate aku lupe daratan...
sbb tamo msg die..
hehhehe...
mane de lupe daratan mummy...
kite tak berenang pon...
kite memnag slalu saje ade di daratan..
mane mungken lupe daratan...
hehhehe...

kemudian beritahu mummy..
akan perihal si rotifer..
yg telah mcuri byk masee...
cesss....

tp mummy panggel rotifer=roti pound..
ahahhaha...
cacat punye mummy..
sesuke ati mberi name2 manje pd haiwan2 peliharaanku..
dulu copepod die panggel court mammoth...
hish..

kemudian beritahu mummy lg..
akan kemunculan blog ku ini...
dengan title yg begituu..
mummy kate...
"memang betol..memang kena sgt ngn ko..ko memang bpuseng2.."
hehhehe...
kan betol kate aku...
idop seLL memang begituu..

kemudian mummy tules comment yg bukan2..
(sile rujuk comment entry lepas)..
akak ku ni memang cacat...
ahahha...

Selepas stengah jam bborak2 mummy pon nak letak...
kebetulan i pon ade keje..
make perbualan tamat disituu..
thanks mummy..
ade mase kol la lg..
bukan byr pon..
kan?
kan?
:p

Sunday, November 2, 2008

HaRi iNi aKu KeLetiHan~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 9:45 PM 5 sUare haLuss~
Hari ini hari minggu..
hari cuti bg semue pekerje2 di Malaysia..
Kecuali yg bekerje di Terengganu, Kelantan, Kedah dan yg sewaktu dengannye..
Namun kini aku di umah yg btempat di johor..
kerane kerja yg diarahkan utk menternak si artemia dan juge rotifer..
make...
sepatotnye aku cuti hari ini..
tapi gare2 si rotifer..
aku letih lg...

Hari ini sampai di ipp sedikit lewat dr biase..
sampai jam 9 lebey..
kerna hari ini ari cuti..
make kemalasan merajai diri..
hishhh...

Sesampainye disane..
tros msg chin..
tggu chin dalam opis (makmal am)..
dan setelah kebusanan menunggu..
aku teroskan langkah dimane si rotifer berumah tangge..

Kemudian aku curi sedikit anak beranak si rotifer..
utk kukire populasi mereka..

Sedang aku sebok mengire rotifer mggunekan mikroskop yg da sgt tak senunoh rupenye..
hish..
sampai stage itu perlu ku gerakkan sendiri secare manual..
pintu lab dibuke dan 1 kelibat manusia yg ku kenali tercongok di situ..
dr Farid...
shish..
ape bende die wat kat sini cecuti ni???
Lantas si Dr bertanyekan perihal anak2 buahnye yg tak nampak langsong batang idong mereke..
juge si chin yg tak menunjukkan lg bayangnye...
lalu aku mengcover mereka ..
supaye tidak ade yg tkene tempias marah si Dr..
hehehhe...

Kemudian Dr farid btanyekan tentang si rotifer..
dan btanyekan bgaimane perkembangan mereka..
lalu ku terangkan satu persatu permulaan dan teknik2 pembelaan si rotifer..

Selesai itu sume aku dan Chin ke pekan..
utk makan...
sebagai persediaan dan pengumpulan tenage utk menternak 2 tank lagi rotifer...
supaye dr farid akan senyom meleret sampai ke telinge...
melihat perkembangan seperti yg diharapkannye...

Kemudian selesai mencipte 2 tank lg kediaman rotifer..
dan memberi mkn secukopnye agar mereka gembire..
aku balek ke bilik..
tok berehat dan tgk tv..
sementare menunggu mase seterosnye mberi makan pade si rotifer..

Aku tgk tv ditemani rase busann..
tade cite besh pon..
haih...
lantas aku tido sebentar..
biaselaaa...
sejak dok umah memang slalu saje tak cukop titooo..
hehhehe...

Bgn setelah merase rotifer merengek2 kelaparan..
mase utk mberi mkn tibe lg...
hehhe..
bgn melangkah malas ke lab..
utk mengire.. menimbang dan memberi mkn pd rotifer..
Selesai sume jam suda melintasi 6.30 ptg..
waaaa..
lambat sudaaa...

Maka aku memandu pulang..
dan menekan minyak sederas mungken..
mahu cepat sampai..
sebelum azan margrib bkumandang..
tak elok anak dare mase margrib masih dijalan..
hehhee..

Sesampai di umah..
terlihat longgokan2 plastik yg tertera tulisan Carrefour yg berisi pelbagai barangan...
eee ape ni???
sopping tak tunggu i..
tapi apelah maknenye menunggu..
i tade mase...
kerne mase sume da dihabiskan utk menjage hati si rotifer...
rotifer lebey penting dari soppingku itu...
cesss..

Bile ade mase nanti akan kukenalkan si rotifer pada kalian..
yg mane perlu kujage dengan rapi..
yg mane perlu ku jage atinye..
dan kujage mkn minomye..
dan perlu menatang..
mungken lebih lg dr 'Menatang minyak yg penuh"..
supaye populasinye akn meningkat dr mase ke semase..
Supaye Dr Farid tersenyum gembire..
haihhh..


Aku memang letih~

SaLaH siaPe???

CaTataN si pEnCataT : seLL at 9:24 PM 0 sUare haLuss~
Salahkah aku...
Kerna memarahimu...
Salahkah kamu...
Kerna membangkitkan marahku...


Salahkah aku...
Kerna selalu mengharapkan kamu...
Salahkah kamu...
Kerna tidak pernah cube memahami aku...


Salahkah aku...
Kerna selalu ingin btemankan kamu...
Salahkah kamu...
Kerna menginginkan lebih dr aku...


Salahkah aku...
Kerna tidak bisa mjadi sebaik temanmu...
Salahkah kamu..
Kerna aku memang tidak sesempurna mahu mu...


Salahkah aku...
Kerna selalu ingin bersame kamu...
Salahkah kamu...
Kerane sering ingin bersame lebih dari aku...


Salahkah aku...
Kerna tidak mahu mengubah diriku...
Salahkah kamu...
Kerna mencuba merubah aku...


Salahkah aku..
Atau salahkah kamu..
Atau salahkah aku dan kamu~

Saturday, November 1, 2008

MaLam taDi........... :(

CaTataN si pEnCataT : seLL at 8:27 PM 4 sUare haLuss~
Malam tadi aku sepi...
Malam tadi aku sendiri...
Malam tadi aku ternanti-nanti...


Sepi..itu aku..
sendiri...itu juga aku...
Ternanti-nanti akan kamu...


Malam tadi aku gembira...
Malam tadi aku ceria...
Penantian membuah hasilnya...


Gembira...itu aku...
Ceria... itu juga aku...
Mendapat kabar dari kamu...


Malam tadi aku terkikis...
Malam tadi aku menanges...
Malam tadi aku terhakis...


Terkikis...itu aku...
Menanges...itu juga aku..
Kerna yang menghakis itu kamu~~

:(

Si PereNunG diNdiNg~

CaTataN si pEnCataT : seLL at 7:51 PM 2 sUare haLuss~
hari ini..
kisah si penenung dinding..
yang mane kejenye asek perenung dinding ituu..
padahal tade ape2 blaku pade dinding itu..
tiada rekahan..
tiada contengan..
malah tiada sekawanan semut yang mgken mheret sisa2 makanan..
pelik..
itu lah die si peRenunG diNDing..
yg bname MaRo..

Setiap saat die di situ..
merenung dinding..
seetiap minit die di situ..
juga merenung dinding..
setiap jam die disitu..
maseh setia merenung dinding..
setiap hari..setiap mggu..setiap bulan..
die maseh juge di tempat asal..
merenung dinding..
itu laa..
si perenung dinding~

tGk tuu..
kan betul aku cakap..
memang sebok dok tgk dinding..
ntah ape bende yg ade kat dinding tuuu..
ish3..

itula bear bear aku..
yg bername Maro..
yg da 2 taon lebey umornye..
tue sudaa..
yg kubeli melalui anom mase sem 2 dulu..
sbbye?
sbbnye menatang itu murah..
besar dan sgt cumill...
tapi 50 hengget saje hargenye..
murahkan??
tapi pakej itu tidak dtg dengan sampol yg cantek dan riben ituu...
itu hasel nukilan si anom..
hehheh..
thanks anom..
dan angkare si sampol yg cantek itu..
mama tak bg aku bukak sampol tuuu...
ish3..
Ini laaa rupe paras maro dr depan...
memang betol cumill kan???
hehhehe..
sian die..
asek saje merenung dinding...
jd aku alihkan ia..
supaye lebey luas pandangannye..
make bykla pengalamannye..

sewaktu sesi memusingkan badan si maro ini..
aku terlihat koyak di sane sini...
sampol ini suda koyakk..
waaaa :(
dan kaki si maro kesayanganku terpalit kutoran dengan warne yg bukan2..
lalu aku mengadu pd mama..
"mama.. ape ni??? tak jge patong nina.. da kutor kaki die"
mama jwb ringkas "ye ke..laaa..mane mama tau"
lalu aku kate lg..
"da tak senunoh la sampol..nak bukak laaa"
dah2 mama dgn pantas mcelah..
"jgn ngade2..byk da patong dlm bilek..watpe bukak die..nanti kutor sikit tu jd byk pulak.."
mama tak bg bukak..
make aku ikotkan saje..
tape ye maro..
maro dok situ yeee...
lalu aku baiki kerosakan yg ade..
koyak itu aku tampal supaye kaki maro tak kutor lg..
sowie maro..

Ari ini maro tak yah renong dinding k...
sy letak awak kat tepi..
bole tgk memacam..
takde la busan...
ye maro..

maro hanye senyap..
make aku senyom dan berlalu..
kerna aku tau jawapannye..
senyap tande setuju...
 

~TwiSteD LiFe oF seLL ~ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez