Sunday, June 14, 2009

sY diTemaNi sa-EkoR beLAlanG

CaTataN si pEnCataT : seLL at 7:49 PM
ari ni sy bizi...
sy kuar umah seawal pukol 9 pg..
(eyt..awal ker???)
pg hatcheri wat experiment yg maen2 ituuu..
percubaan same ade gerombolan ikan itu suke atau tidak menu copepod dan artemia ituuu..
dan melihat akan perubahan fizikal merekaa...
adekah mereka hepii...
berkembang dengan baekkk..
tumbuh dengan sehat..
ataupon saket tidak bermaye make matiii..
sume itu haroslah di catatkan utk membentuk sebuah data..

Selepas selesaii kerjaan sesi pagi ..
sy balek kerumah sambel menyanyi2 lagu knock u down...
sedapppnye la hai lagu ni..
ish3...
sesampai di umah sy busan..
tatau nak wat ape...
sume org sedang membizikan diri mereka maseng2 di kampus...
atau mungken juge ade ditempat2 alen yg tak diketahui..
make tinggal la sy keseorangan mengadap sebuat tivi cap AKIRA...
tivi sumbangan tuan umah yg kecik je..
comey lotey je bentuknye itu...
tp jgn tatau macam2 ade pade tivi itu..
bukan macam2 yg macemane..
cume kerane tivi itu dilengkapi dengan siaran astro berupe pakej family+ cartoon+ pakej mustika yg terbaru ituuu...
kami langgan semuenye kerane kami perlukan hiburann...
kami kan maseh remaje..
tihehehhe

sy berperassan agak mengantok dikala itu sambel menguap2 ala kadar..
sy gagahkan mate ini tgk tivi cerite.........
(sebetolnye sy tak ingat sudaaa cite ape sy tgk tadi)

kemudian setelah perot menjerit2 mintak diisi...
sy ngn kama pergi utk makan tengahari kat foodcourt..
make juadah makan tengahari sy adelah berupe sepinggan nasi goreng ayam beserta air teh o ice limau atau name glamournye ice lemon T...
selepas makan kamii terase utk menyantap pencuci mulot sebagai pelengkap selera..
make kami menuju ke destinasi seterosnye iaitu tepi jalan tempat pakcik menjual buah durian...
n kami pon tanpe membuang mase tros membeli 4 bijik durian dengan harge bayaran 1 keping not merah..
murahhh2...hehhehe
dan sepanjang jalan ke umah kami dihidangkan dgn bau durian yg mencucok2 ke lubang idong ku ini...

setelah sampai ke umah kami dengan pantas dan tanpe memikirkn mase depan..
tros capai parang..
kopek durian ..
dan makan dengan seronoknye...
wow..kite ade dessert arini...
sy ketawe hepi dlm hati :D

pas2 melihatkan jarom jam mengarah ke angke 3 ...
sy bergegas pergi ke hatcheri semule..
selepas wat keje ala kadar sy masok kampus amek kiya ngn bbuz..
dan secare tidak sengaje tlah memakse mereka temankan sy pg servis kereta..
(sebetolnye sy da lame tak servis keretaa.. terakhir adelah bulan 1..ish3)
make sementare menunggu kami borak2 sambel tgk HBO kat tempat menunnggu yg disediakan...
selesai servis kereta sy masok kampus semule berjumpe Dr. Z..
dan sesudah itu pg semule ke hatcheri...
bizinye sy ari ini...hmmmm (sile bace dgn perasaan bangge :P)


dan pulang ke umah di kale jarom jam mengarah ke angke 7...
dan pastu baru la ade mase bukak laptop dan berangan2 nak facebooking...
sambel baring2 atas tilam gedabak besar yg diangkot dr dlm bilek dok kat hall..
masok rini da 3 hari tilam tersebot bermastautin di sini lantaran sy ngn kama panas n tak tahan dok dalam bilek dan decide tok dapatkan udara dan hawa yg lebih nyaman lg di luar ini...
sambel bareng2 tersebot sy baru perasan sy ditemani sa-ekor belalang..
hehhehe.
tak sangke belalang tu nak teman syy..
baeknye encik belalang..
laallalala...
gambar blur..
maafkan camera hp sony-e sy yg tak berkuase tinggi..
sbb die kecik lg..
2.0 mp jee...
cian beliau...
mungken bile beliau besar sket nanti beliau lebey berkuase..
hehhehe


Encik belalang je teman sy petang inii...
okeyy laa dr dok sorang2..
hehehhe...
(sebetolnye org laen ade dok dlm bilek maseng2)
elehhh...
biar la i nak cakap2 ngn belalang pon :p
tp..
tp...
belalang nak tak cakap ngn i???
T_T

2 sUare haLuss~:

kama on June 15, 2009 at 12:32 AM said...

ye ke?
nape mcm berani pulak org ni?
selalu die takott belalangg..
mane cite kudinn?
nk cite kudinnn :)

seLL on June 15, 2009 at 8:26 PM said...

kite tade perasaan da tym tuuu T_T..
cite kudin da lame da tak tgkk...
tade idea laaa
kene tukar cite laen kott

 

~TwiSteD LiFe oF seLL ~ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez